Det opplyser Veronica Stensrud, som er initiativtaker og hovedansvarlig for festivalen.

– Den gamle rekorden fra i fjor på 21 bruskasser ble slått i år. Det var Martin Pedersen, som går i femte klasse, som presterte den bragden, så den nye rekorden i bruskasseklatring er nå 24 bruskasser, forklarer festivalsjefen.

Også hun kan melde om et etter forholdene godt oppmøte.

– I år kom det flere enn noensinne før, altså bra over 100 mennesker. For oss som forsøker å pønske ut et spennende program er det veldig fint å se at folk faktisk støtter opp om og møter opp på det vi steller i stand. Det gjør at man får lyst til å fortsette, understreker Stensrud.

– Hvordan opplevde dere været på lørdag?

– Det var jo noen regnbyger inn i mellom, men det var noe vi løste med å trekke inn i gymsalen på skolen når disse kom. På den måten fikk vi avviklet det vi skulle på en ganske grei måte.

Høstfest

Veronica Stensrud fastholder at Hurrafestivalen også i fortsettelsen skal være en høstfest.

– Den skal være en sammenkomst for alle som ønsker det etter at sommerferien er over og de fleste er kommet tilbake fra ferieturer.

– Hvordan gikk med Barnebyteatret. Kunne de opptre utendørs?

– Nei, dessverre. Akkurat da regnet det ganske mye så vi måtte flytte denne forestillingen inn i gymsalen. Det var jo litt uvant for skuespillerne, men de løste det på en glimrende måte. Jeg ble imponert over hvor flinke de var.

Stensrud fikk også med seg hvor mange som så forestillingen, og oppgir det til 75 personer.

Neste år

Kjøpmannen i Vangsvik har allerede begynt å tenke neste års festival.

– Med en så fin og hyggelig gjeng som jobber med festivalen er det mest artig å bruke noe tid på det, så dette kommer vi til å fortsette med.

Det er i år fjerde året at Hurrafestivalen arrangeres i Vangsvik. Alt er gratis bortsett fra den maten man bestemmer seg for å kjøpe.

REKORD: Det ble satt ny rekord i bruskasseklatring på lørdag.