Det opplyser festivalsjef Beate Seljenes i Finnsnes i Fest, som synes at årets Finnsnes i Fest samlet sett ble den folkefesten de håpet å skape. Når det gjelder oppmøtet på de ulike arrangementene så kunne hun ha ønsket seg et noe bedre ressultat.

– Hvis vi starter med de to største konsertdagene, som var fredag og lørdag. Hvor mange møtte opp disse dagene?

– Fredag ble det registrert omlag 2.000 mennesker, mens det kom omlag 1.700 på lørdag. Dette er noe mindre enn det oppmøtet vi hadde på disse to dagene i fjor. Men ideelt sett var det en passe stor menneskemengde, og logestikken fungerte utmerket på alle plan. At noen må vente noen få minutter på å bli servert må man regne med når så mange mennesker er samlet på et sted.

Litt opp og ned

Første dag i festuka var mandag 31. juli. Det største arrangementet denne dagen var åpningsshowet med standu-komiker Erlend Osnes.

– På dette arrangementet kom det 280 mennesker. Det ble avviklet i scene to på torget. Der er det plass til 300 mennesker, så vi er veldig fornøyd med oppmøtet her. Det gjelder for så vidt alt som ble arrangert på torget, understreker festivalsjefen.

Tirsdag var det Barnas Dag, en dag da det aller meste er gratis.

– Unntaket her er ungdomskonserten, som ble arrangert i festivalteltet. Her ble det bare solgt 300 billetter, noe som betyr at det ikke går i pluss.

Onsdag sto en nyskapning av året på programmet, nemlig dansebandarrangementet i festivalteltet.

– Der møtte det opp 200 mennesker, så det sier seg selv at det ikke går i pluss. Men de som kom hadde det veldig trivelig, påpeker festivalsjefen.

På quizen på torget kom det 200 mennesker, noe som ifølge Beate Seljenes har vært det vanlig antallet på dette arrangementet.

Torsdag sto også et nytt arrangement på programmet. En såkalt urban aften med Joddski, Staysmann & Lazz og DJ Møller.

– Der var 400 mennesker, noe som betyr at vi også går i minus der.

Lavere pris

Beate Seljens opplyser også at man i fremtiden vil senke prisen på arrangementer der dette er mulig.

– Vi er avhengig av at folk kommer på arrangementene, og én måte å oppnå det på er å senke prisen. Dette også for å oppnå den festivalstemningen vi tilstreber, det er nemlig de som skaper det. Uten folk er det ingen festival.

– Alt i alt, hvis vi tar med alle arrangementene. Hvordan tror du det går rent økonomisk?

– Summa summarum ser det ut til at vi kan få et lite overskudd. Vi håper i hvert fall det, men noe stort overskudd blir det ikke.

Festivalsjefen har likevel bare gode minner fra årets Finnsnes i Fest. Blant annet på grunn av mange gode tilbakemeldinger og gode opplevelser.

Festivalsjef Beate Seljenes sammen med arenaansvarlig Tommy Viken foran teltet på torget som blir rigget ned mandag formiddag. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Festivalgjester koser seg utendørs under fredagens konserter i festivalteltet i Ringveien. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Artisten Eva Weel Skram under lørdagens konsert på hovedscenen. Foto: Reidar Ingebrigtsen