Her blir det«hemmelig» fiskesuppe og te-dans

Det er igjen klart for tradisjonelle bygdedager i Rødsand.

STORTELTET: Alt som skjer lørdag under Rødsanddagan er lagt til og ved det store teltet, der det også er bevertning, like ved bygdehuset i Rødsand.   Foto: Martin Arne Jensen

BALLONGTUR: Rødsanddagan åpner med den tradisjonelle ballongturen med traktor.  Foto: Martin Arne Jensen

OVERSIKT: Rødsand med den spesielle fjellformasjonen like over sundet.   Foto: Privat

kultur

Fredag 30. og lørdag 1. juli går årets Rødsanddager av stabelen. Arrangør er Rødsand Vel, som i stor grad holder seg til et konsept som har fungert utmerket i en årrekke.

– Når det gjelder første dag, altså fredag 30. juni, så er aktiviteter og tilbud først lagt til området ved grendehuset, mens det som skjer senere på kvelden er lagt til Bryggeloftet på Rødsand havn. Der byr vi også i år på pubaften med levende musikk av Cha-La Boyz. Det er stort rekebord pluss salg av annen mat, og på dette arrangementet har vi alle rettigheter på drikkevarer, forklarer Jan Jakobsen i Rødsand Vel.

Men det aller først som skjer er den tradisjonelle ballongturen.

– Dette er et innslag som mest er siktet inn mot barn. Der kjører en traktor med tilhenger og en masse ballonger rundt med dem i tilhengeren. Ved grendehuset er det kafé som blant annet selger grillmat, og også en aktivitetsløype for barn og familier.

Boder

Lørdag er absolutt alt som skjer samlet ved grendehuset.

– Der er det blant annet bodesalg. I år er påmeldt mellom 13 til 15 boder, som kan tilby ulike produkter av ymse slag. Tombola hører også med, og det samme gjør det store kakebordet med nydelige kaker som våre driftige damer i bygda har laget. Og selvsagt selges vår kjempegode og etterspurte fiskesuppe, der oppskriften er en godt bevart hemmelighet, påpeker Jakobsen.

Lørdag er det også natursti for hele familien og te-dans med musikk av Cha-La.Boyz.

– Er denne te-dansen ny av året?

– Ikke helt, vi prøvde det første gang i fjor, og det viste seg å være populært. Da kan gjestene kose seg med det de har på bordet samtidig som de hører fin musikk, og også svinge seg litt.

Skotthelle

Lørdag er også dagen for Senjamesterskapet i Skotthelle.

– Det er også en gammel tradisjon hos oss, der både en mannlig og en kvinnelig mester blir kåret til slutt. Her dreier det seg om å kaste flate steiner mot et mål.

Lørdag, som også er siste dag, avsluttes med stor utefest med dans til musikk av Cha-La Boyz.

– Før det er det også barneunderholdning med Yngvile og Anders, som er to teaterstudenter fra Oslo.