Parkert Piano er ikke parkert

Klart for ny runde med konserter

Mandag 26. juni braker det løs med en ny konsertrunde ved Parkert Piano i foajeen i Kunnskapsparken på Finnsnes.

PIANOVERTER: Dette er årets pianoverter. Fra venstre Mia Synnøve Moldsvor, Patrick Holmstad, Aslak Olsen Hoel og Sander Olsen Hoel, som alle også selv er svært godt i stand til å traktere tangenter. Mandag 26. juni inviterer de til den første Parkert Piano-konserten i foajeen i Kunnskapsparken på Finnsnes.Foto: Reidar Ingebrigtsen  Foto: Reidar Ingebrigtsen

Konsertene bør vare like lenge som det er forespeilet at de skal vare

Patrick Holmstad
kultur

Gratistilbudet ble startet i fjor sommer, og er siktet inn både mot hurtigruteturister og alle som ellers måtte føle for å motta musikalsk underholdning i tidsrommet hurtigruta ligger til kai på Finnsnes.

– Vår oppfordring til alle ungdommer som driver med musikk, uansett hva det måtte være, som har lyst til å opptre ved Parkert Piano, er å ta kontakt med meg. Det kan man gjøre på telefon eller på min e-post-adresse patrick.holmstad@lenvik.kommune.no, sier Patrick Holmstad.

I år har han fått med seg tre andre pianoverter som alle svært godt i stand til å traktere dette instrumentet.

– Det må være slik. Hvis noen av de påmeldte til en konsert må melde avbud på grunn av sykdom må vi kunne steppe inn og levere den musikalske underholdningen som er annonsert, forklarer Holmstad.

Utvidet konserttid

Patrick Holmstad opplyser også at man i år vil forsøke å utvide konserttiden litt.

– Konsertene bør vare like lenge som det er det forespeilet at de skal vare, noe som ikke alltid var tilfelle i fjor. Vi legger også opp til noen større konserter a la den som How To Kiss a Frog gjorde med stor suksess i fjor.

Årets konsertrunde skal i år være i perioden 26 til og med 11. august, med konserter mandag, onsdag og fredag hver eneste uke.

– Disse konsertene kan man også overhøre fra biblioteket og Kafé Okazo, mens man samtidig koser seg med noe godt å spise, påpeker Holmstad.

Sommerjobb

Jobben som pianovert er betalt, selv om den langt fra befinner seg på lønnstoppen blant sommerjobber.

– Jeg synes at Parkert Piano-konsertene er en fin ting, og er glad for å ha fått en kreativ sommerjobb som dette. Så håper vi bare mange kommer, sier Mia Synnøve Moldsvor.