Hele ti biler stilte til start under årets NNM som gikk av stabelen for tredje gang. Flere av bilene hadde førere i ulike klasser slik antallet deltakere var langt høyere. Løypa gikk som vanlig ned den lange og bratte bakken fra boligfeltet på Tennevoll. I det nydelige sommerværet, hadde om lag et parhundre publikummere funnet veien til Sneveibakkan hvor Lavangen liv og røre sto for arrangementet.

Show

Den eldste deltakeren i år var Svein Olsen, som stilte med egenbygd bil ikke ulik den kjente røde sjarken som ofte sees på fjorden.

- Dette er jo mest for show, sier han og viser fram bilen som til forveksling ligner mest på en Elias-båt og ungene er snare til å flokke seg rundt den.

– Som du ser har M/K «Snorken» som den heter fått nummer T 20 LV og er utstyrt med mesanmast og som er mye bedre enn en spoiler, sier Svein med et glimt i øyet.

Under kjøringa tar han sjølsagt på seg redningsvest, sloghansker og hjelm.

– Du vet, vesten er god å ha siden det er en bekk ved løypa, sier han og flirer.

Etter løpet er det ingen tvil om at Svein Olsen fikk utmerkelsen: Årets bil for den mest kreative bilen, til publikums store jubel. Vandrepokalen gikk til Henrik Ingebrigtsen mens Svein Ketil Olsen fikk æresprisen.

To klasser

Publikum fikk sett mye fart og dramatikk underveis i løypa der tre gikk ut etter paraden med testkjøring. En turte ikke å kjøre flere runder, en veltet mens den tredje punkterte.

Etter to runder i ungdomsklassen var det ingen tvil om vinneren som ble Ruben Johnsen i Sp- bilen med Adrian Lind og Isak Nilsen på andre, på tredje Leif Ove Halonen og Leif Henry Dahl.

I showklassen ble det tett i toppen der to heat måtte til for å kåre en vinner. Her vant duoen Erling Hanssen og Jan Ivar Strømseth med Ketil Røkenes på andre plass der fattige fire hundre deler skilte dem. Tredjeplassen gikk til team Sp med fører Kent Arne Johnsen.

VINNERBILEN Erling Hanssen og Jan Ivar Strømseth vant i showklassen. Foto: Ulf Antonsen
FART: Senterpartibilen gjorde god fart med 3 premie og 1 premie i to ulike klasser Her med Kent Are Johnsen i setet. Foto: Ulf Antonsen
PALLEN: Årets NNM i olabil ble vunnet av duoen Erling Hanssen og Jan Ivar Strømseth 2 plass gikk til Kent Arne Johnsen med fjorårets vinner Ketil Røkenes på tredjeplass Foto: Ulf Antonsen
UNGE VINNERE: I ungdomsklassen gikk første premien til Ruben Johnsen andre til Adrian Lind og Isak Nilsen, mens Leif Ove Halonen og Leif Henry Dahl kom på tredje plass Foto: Ulf Antonsen