– Tilbakemeldingene på det er gode og det er mange med tilknytning til kommunen som gjerne kommer hit på denne tida. Da skjer det noe hele tida for folk i alle aldre, sier leder for kulturuka, Kolbjørn Sjøseth.

Olabil og 15.000 kr

NNM- i Olabilløp går lørdag formiddag og forhåndspåmeldingen i år er større en noen gang med 12-15 biler. Her pleier det å være mye folkeliv med kafésalg og egen speaker.

– Husk at det blir en teknisk sjekk av bilene før start, sier Sjøseth og oppfordrer deltakere til å møte i god tid før start, senest klokken 11.00. Som vanlig vil det være gode premier og gavegevinster.

Etter løpet vil Frivilligsentralen sin egen oppfinnelse «baller i lufta» finne sted. Dette er en konkurranse hvor folk kan kjøpe et nummer på en ball og vinne inntil 15.000 kroner i spillet etterpå.

St.Hans og rullator

Selv vekka tyvstarter torsdag med rullatorløp på Lavangsheimen der de eldre deltar og i år skal det komme deltakere fra Salangen. Ungene i barnehagen og Kjølekoret kommer innom for å synge og det forventes mye folk og pårørende.

Den offisielle åpningen skjer på fredag med sankthansfeiring på Nesset hvor det er godt med benker ute og på verandaen til båtforeninga. En grill fyres gjerne i gang for de som vil grille sjøl og kommunen deler ut gaver til nyfødte samt kultur- og ungdomsprisen, og det vil være kafé-salg med blant annet rømmegrøt.

Det bys også til ølsmaking, mat og musikk under vekka. For ungene blir det mulig å være med i paint-ballspill, diskotek mandag samt sykkelritt på Nesset tirsdag.

– Vekka skal ha gode sosiale møteplasser for folk og de mange tilreisende som gjerne kommer innom når kulturuka settes i gang fra torsdag, sier leder Kolbjørn Sjøseth.

NNM I OLABIL: - Aldri hatt så stor forhåndspåmelding til lørdagens NNM i Olabilløp som i år, melder Kolbjørn Sjøseth for Lavangsvekka. Foto: Ulf Antonsen