Er du glad i musikk? Det er nemlig disse..!

Førstkommende søndag er det klart for Lenvik menighets årlige sommerkonsert i Finnsnes kirke.

MEDVIRKER: Finnsnes kirkes Barne- og Ungdomskor har flere innslag i Lenvik menighets årlige sommerkonsert i Finnsnes kirke førstkommende søndag 18. juni.  Foto: Jon Blamire

SJEFEN: Organist Jon Blamire og hans kone Sarah står bak det meste av konserter som arrangeres i Finnsnes kirke.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

NYSKREVET: Odd Fredriksen fremfører en egenskrevet låt for første gang på konserten søndag.  Foto: Jon Blamire

  • Medvirkende: Finnsnes kirkes Barne- og Ungdomskor, Kirkebandet, Dilani Johanson, Tina Lorum, Isabelle Johanson, Odd Fredriksen. Ernst Norbakken med barn og barnebarn, Sarah og Jon Blamire
kultur

Overskriften for årets konsert er «Glad i musikk», der man stiller med barne- og ungdomskor, Kirkebandet samt innleide solister. Solistene denne gang er Dilani Johnson, Tina Lorum, Isabelle Johnson, Odd Fredriksen og Ernst Norbakken.

–Ungdomskoret fremfører sommersanger som de har valgt ut selv. Blant annet «Sommerfuggel i Vinterland» av Halvdan Sivertsen, «Love» av Lennon og Maisy og «Kom Sommarvijnn» av Arvid Hanssen, opplyser kantor Jon Blamire, som selv bidrar med akkompagnement på kirkeorgelet.

Sammen med Kirkebandet skal barne- og ungdomskoret også fremføre en helt ny komposisjon som Jon Blamire selv har skrevet til den gamle teksten «Kom Hellig Ånd med skaapermakt».

– Jeg tror det er også første gang vi har med tre generasjoner fra én familie i samme konsert. Tenoren Ernst Norbakken med sønnen Espen Norbakken på el-bass og barnebarna Vilda og Guru på sang, påpeker Blamire, og fortsetter:

– Selvsagt er Kirkebandet med til å akkompagnere korene. De er musikalsk følge på låtene «Lean on me» og «Du skapelsens Herre», en bønn om at verden vil få kjenne Guds nærvær.

Solister

– Dilani Johnson skal fremføre «Nila Kaigirathu» en vakker kjærlighetsang på tamilsk, med en nye video som hun selv har laget. Sangen er et glimt av hennes hjemland, Sri Lanka. Tina Lorum har valgt å synge en stemningsfull og mer moderne utgave av låten «Vår beste dag», med tekst av Erik Bye og melodi av Jon Rosslund.

Isabelle Johnson gjør med dette sin aller siste konsert sammen Kirkebandet, før hunflytter til andre steder i neste uke.

– Odd Fredriksen har skrevet en helt ny sang om disippelen Peter. Han fremfører den for aller første gangen i konserten på søndag, mens tenoren Ernst Norbakken alltid stiller med noen vakre sanger.

Sarah Blamire, som også medvirker, gjør låten «Girl from Ipanema». I tillegg er publikum invitert til å bli med to allsanginnslag.

Til kornene

– Hvordan er det med bevertning denne gangen?

– Der kan jeg berolige med at våre flinke og flittige damer alltid stiller opp med nydelige kaker og kaffe etter at konserten er ferdig. Det gjør de også denne gangen, og det er alltid like hyggelig.

– Er det inngangsbillett på denne konserten?

– Ja, men den er ganske overkommelig, og barn kommer til halve prisen.

– Går inntektene av konserten til et spesielt formål?

– Ja, den går til to turer som er planlagt for barne og ungdomskoret senere i år. Ungdomskoret skal til Trondheim, mens barnekoret reiser til Tromsø. Og det til det trenger vi litt klingende mynt.


«Glad i musikk»