Fremfører «Den levende skogen»

Omlag 150 elever fra Salangen skole medvirker i musikalen «Den levende skogen».

Skoleforestilling: Forestillingen «Den levende skogen» kan man se på Bygdetunet i Øvre Salangen i dag på tidlig kveldstid.  Foto: Privat

I løpet av forestillingen treffer du både harer, skogsarbeidere i full mundur, bestemor Gran og turvante unger.

Jøran Berthinussen

ILLUSTRASJON: Plakaten til forestillingen.  Foto: Salangen skole

kultur

Salangen skole har altså igjen begått en musikal. Denne gangen «Den levende skogen», som fremføres utendørs på Bygdetunet i Øvre Salangen på tidlig kveldstid onsdag.

– Det har skolen gjort det før. Musikaler er nærmest blitt en tradisjon der i gården. De har gjort det i 15 minusgrader og i 25 plussgrader. I 2005 ble skolen til og med invitert til Vinterfestuka i Narvik for å spille musikalen «Ild for Live», som de hadde satt opp to ganger tidligere. Musikal i 15 minus er ingen spøk, men strålende kritikker ble det denne gangen også, opplyser undervisningsinspektør og webansvarlig ved Salangen kommune, Jøran Berthinussen.

I år satser skolen på sommerforestilling

– Bygdetunet i Øvre Salangen er åstedet for denne happeningen i dag onsdag 14. juni. Dette er noe som gjøres i samarbeid med Sør-Troms Museum. Omlag 150 elever synger i kor, og er i tillegg skuespillere og sangsolister i musikalen «Den levende skogen».

12 flotte sanger

– I løpet av forestillingen treffer du både harer, skogsarbeidere i full mundur, bestemor Gran og turvante unger på skogstur med sine erkeurbane foreldre som heller vil nyte sin latte på cafè enn å få mose under skosålene. Og ikke minst får vi høre 12 flotte sanger med fullt komp, påpker Berthinussen.

Satt opp før

Musikalen har vært spilt før av Salangen skole, både i Kulturhuset og på bygdetunet flere ganger. I 2013 ble den sist satt opp i friluft på bygdetunet med et strålende sommervær som fantastisk ramme rundt det hele.

– Selv om «Den levende skogen» har vært satt opp før, er det et tidløst, for ikke å si brennaktuelt tema som behandles, mener Berthinussen, som oppfordrer flest mulig å møte opp på bygdetunet i kveld.