Vårkonsert:

Let the sunshine in!

Sommerønsker på både norsk og engelsk fra to korforeninger på lørdagens konsert.

vårkonsert: Finnsnes korforening sang om vår, sommer og kommende varme på hurtigbåtterminalen lørdag kveld. Alle foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

sjarmerende: Bardu korforening, riktignok med redusert besetning, men med en fylde og grunntone som ga gjenklang – og ikke minst: et sjarmerende repertoar.  Foto: Arne Ivar Hanssen

jazz: Tiril Jackson (18) tolket sine låter med sin imponerende modne stemme.  Foto: Arne Ivar Hanssen

felles: Finnsnes korforening og Bardu korforening samlet i konsertens to siste låter, «Kärlekens tid» og «Barndomsminne frå Nordland» – i et musikalsk møte med kyst og innland.  Foto: Arne Ivar Hanssen

Konsert
  • Medvirkende: Finnsnes korforening, Bardu korforening, Tiril Jackson, konferansier Brith Sørensen
  • Når: Lørdag kveld
  • Hvor: Hurtigbåtterminalen
  • Publikum: 150
kultur

Da Finnsnes korforening inviterte til konsert på hurtigbåtterminalen lørdag kveld, var det både til et rikholdig program og med musikalske gjester: Scenen delte de med Bardu korforening, i adskilte og sammenslåtte avdelinger, mens Tiril Jackson fremførte sitt jazz-repertoar i to partier.

Virkningen er dobbel, likeså kontrasten, i en konsert der mye av første del var viet det nordnorske, nordnorske viser, nordnorske tekster. Men sammensetningen er i stedet med på å fremheve det allmenngyldige: Lengselen er like sår, enten den er beskrevet av Eric Clapton og Stephen Bishop i «Holy Mother» og fremføres av Oddmund Johansen som solist, eller når begge korene synger «Barndomsminne frå Nordland» av Elias Blix.

Men først og fremst var dette en konsert med forventning om kommende varme og sommer, sunget med Gisundet ett steg bak korbenkene, med maisolen gnistrende i de store glassrutene og måkene i flukt over godværskrusningene. Terminalbygget har en akustikk som løfter vokalprestasjonen, enten du synger alene eller har et kor i ryggen.

Finnsnes korforening hadde en stødig trio med Cato Simonsen på tangenter, Tore Lind på bass og Oddgeir Slettli på perkusjon. De akkompagnerer nordnorske viser og «Georgia On My Mind» med samme eleganse; Bardu korforening fremfører sitt materiale a cappella. Selv med redusert besetning denne lørdagskvelden viste dirigent Asbjørg Utby frem et kor som har fylde, ikke minst takket være en særlig solid rekke på de dypere stemmeleiene. De har et sjarmerende repertoar, de traller, og de synger skjemteviser fra sjørøvermytologien. I Finnsnes korforening dirigerer Kristian Kaurin et tredvetalls sangere som uten tvil kan bære en hel vårkonsert alene.

Men det er når kyst, innland og et modent anstrøk av jazz kommer til, at sammensetningen blir komplett.