– Tradisjon å vise frem unge talenter

Finnsnes Korforening med gjestekor og gjestesolist inviterer til sin årlige vårkonsert i hurtigbåtterminalen lørdag 27. mai.

Gjestekor: Bardu Korforening er gjestekor i konserten Finnsnes Korforning skal gjøre i hurtigbåtterminalen på Finnsnes lørdag 27. mai. Foto: Privat  Foto: Privat

Hvis lokale kor som våre forsvant ville vi få et fattigere lokalsamfunn. Det er vårt håp at flere oppdager hvor givende det er å synge i kor.

Kåre Rauø, leder i Finnsnes Korforening.

VERTSKOR: Finnsnes Korforening under sin dirigent Kristian Kaurin (midten). Privat Foto  Foto: Privat

VOKALTALENT: Unge Tiril Jackson medvirker i konserten på hurtigbåterminalen.Foto: iTromsø  Foto: iTromsø

LEDER: Kåre Rauø er leder i Finnsnes Korforening. Foto: Reidar Ingebrigtsen  Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Leder i Finnsnes Korforening, Kåre Rauø, kaller det de driver med for et helsefremmende tiltak, som både tilhørere og kor skal ha utbytte av. Han mener også at hurtigbåtterminalen på Finnsnes danner fine rammer rundt en slik konsert.

– I denne konserten er det et repertoar som fokuserer på våren, da er et sted som hurtigbåtterminalen med sitt store utsyn mitt mot fjord og fjell midt i blinken. Det er samsvar mellom sangtemaer og den flotte utsikten fra terminalen, sier korlederen.

– Dere har også med dere vokaltalentet Tiril Jackson. Hvordan gikk det til?

– Jeg tok kontakt med henne etter en konsert som hun og bassisten Dag Erik Pedersen gjorde på Pinne. Hun er veldig dyktig, og at hun sa ja til å være med i konserten er noe vi selvsagt er veldig glad for. Vi har gjort det til en tradisjon å vise fram unge talenter som henne på konsertene våre

– Velger Tiril Jackson selv det hun skal fremføre?

– Sikkert i stor grad, men det har trolig skjedd i samråd med vår dirigent Kristian Kaurin. Jeg kan røpe at hun blant annet skal fremføre låten «Georgia on my mind».

I konserten medvirker også Bardu Korforening. Opprinnelig var to kor invitert til å være gjestekor, men det ene måtte trekke seg på grunn av manglende korister.

Vårsang

– Synger korene hver for seg eller sammen?

– Det er meningen at vi skal ha noen fellesnummer, men korene opptrer mest hver for seg med sine ting.

– Men med fokus på våren?

– Ja, i repertoaret til kornene kan jeg nevne sanger som «No livnar det i lundar», «mjuk vijnn», «And when I die» og «Når han Hænrik ror sijnne a sæ». Men det står også allsang på programmet.

Til akkompagnement har man fått med seg Cato Simonsen på tangenter, Oddgeir Slettli på perkusjon og Tore Lind på gitar.

– Dette er en betalingskonsert?

– Ja, man enten kjøpe billetter på forhånd via det vanlige billettsystemet på nett eller betale i døra. Vi har ordnet oss med betalingsterminal, det må man ha nå til dags.

– Har dere samarbeidet med Bardu Korforening tidligere?

– Nei, dette er vår første konsert sammen. At det skjer kan vi takke vår dirigent for, som har brukt sitt nettverk dirigenter i mellom.

– Hvor mange medlemmer er det i Finnsnes Korforening?

– Et sted mellom 36 til 40 korister. Men vi har aldri lagt skjul på at vi ønsker oss flere sangere slik at vi minst seks, sju sangere på hver stemme. Det var nemlig det som skjedde med koret som måtte trekke seg. De manglet en stemme, dermed falt det hele sammen.


Samfunnsnyttig

Kåre Rauø beskriver det å være medlem i et kor både som artig og veldig givende.

– Vi mener at det vi gjør er samfunnsnyttig. Hvis lokale kor som våre forsvant ville vi få et fattigere lokalsamfunn. Det er vårt håp at flere oppdager hvor givende det er å synge i kor.

Kåre Rauø minner også om at de har fått Brith Sørensen fra Torsken til å være kveldens konferansier.

– Hun har hatt samme oppgaven for oss tidligere, og det er en oppgave hun løser veldig godt, sier Rauø.

– Hvor lenge varer konserten?

– Å si det på minuttet er vanskelig, men jeg regner med at den nok vil vare i halvannen time. Pluss, minus.

Kåre Rauø oppfordrer flest mulig til å møte opp på hurtigbåtterminalen lørdag 27. mai, der det vil bli formidlet skikkelig vårstemning både inne og ute.