Baluba i ti år — nå skal det feires

Tiårsdagen til Salangen Viseklubb skal ikke gå helt upåaktet hen.

BURSDAGSFEIRING: Salangen Viseklubb - Baluba fyller ti år. Det skal blant annet feires med en konsert, ballonger og kaffe og kake 23. mai i kafeen på Lundbrygga.  Foto: Siv Aspelund Blix

kultur

Det opplyser visepresident i Salangen Viseklubb, Inger Strand.

– Salangen Viseklubb - Baluba fyller nå hele 10 år! Klubben ble etablert 23. mai 2007 og vi har gleden av å invitere til bursdagsselskap nøyaktig 10 år og 1 en dag etter at vi ble stiftet, noe som skjer onsdag 24. mai 2017 på kveldstid. Stedet er Sør-Troms Museum, nærmere bestemt kafeen på Lundkaia, forklarer visepresidenten.

Musikk og ballonger

Dette er noe man forstår ikke kommer til å gå helt upåaktet hen.

– Vi feirer selvfølgelig med en konsert! Og med ballonger og kaffe og utsøkte cup-cakes fra Frk. Cupcake. Det er gratis inngang, og absolutt alle er hjertelig velkommen i denne tiårsdagen, understreker Inger Strand, som også kan friste med salg av øl og vin.

Salangen Viseklubb har denne kvelden tatt må av seg til fremføre et variert utvalg av gamle og nye sanger.

– Medlemmene har fått ønske seg to sanger hver, sine egne yndlingsviser. Til sammen vil vi være 14 stykker på scenen som er fra 20 til 78 år. Sted:

Om viseklubben

For de som ønsker å vite mer om det Salangen Viseklubb - Baluba driver med kan Inger Strand blant annet opplyse følgende:

– Vi er både en arrangørklubb som arrangerer konserter for profesjonelle aktører og en klubb der amatørmedlemmene spiller selv, og at vi har ett arrangement i måneden. Til sammen har vi på disse 10 årene arrangert over 70 konserter, hvorav 37 er med profesjonelle visekunstnere og artister. Blant annet har vi hatt besøk av Lars Bremnes, forteller visepresidenten og fortsetter:

– Ellers så satte vi stor pris på at vi ble beæret med å få Salangen Kommune sin kulturpris i 2016. Vi spiller også ofte på direkte forespørseler fra andre lag og foreninger og for bedrifter.

Salangen Viseklubb har også en egen jentegruppe, som de kaller for JenteBaluba.

– Vi arrangerer også en del kurs, og som en del av vår 10-årsfeiring skal vi på inspirasjonstur til Irland og delta på en visefestival der i august. Det gleder vi oss veldig til, slutter Inger Strand, som håper på kjempestort oppmøte på brygga onsdag i neste uke.