«Hele» kommunen er engasjert i kjent eventyr

Kulturskolens i Bergs nye oppsetning engasjerer stort sett alle som bor i kommunen.

MEDVIRKER: Omlag 30 barn medvirker i Kulturskolen i Bergs oppsetning av «Hakkebakkeskogen».   Foto: Privat

Kulturskolen i Berg har fått i gang et barneteater på Skaland som engasjerer hele kommunen.

Lasse Hoel
kultur

De mange sceneoppsetningene av «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn. Historien er også dramatisert for det store filmlerretet i en animasjonsfilm som hadde premire i romjulen i fjor.

30 barn med

Nå har også Kulturskolen i Berg tatt tak i denne materien med en oppsetning der en stor gruppe med unge skuespillere medvirker.

– Kulturskolen i Berg har fått i gang et barneteater på Skaland som engasjerer hele kommunen. Forestillingen er «Hakkebakkeskogen», og omlag 30 barn er med i denne oppsetningen, opplyser Lasse Hoel, som til daglig er aktivitetsleder ved Hamn i Senja.

Står på

Han forteller at også veldig mange voksenpersoner er i sving for å lage en best mulig teaterforestilling.

– Foreldre står på som bare det med kostymer, rekvisita og alt mulig. Og det har blitt sykt proft. Barna er helt rå, og kulissene dritkule.

Det er Ingvild Havnes og leder av kulturskolen Christian Wasserfal, som er primus motorer for den nye oppsetningen av det kjente eventyret.

To forestillinger

Det skal i alt settes opp toforestillinger av 17. og 18. juni. Man regner med at begge kommer til å bli utsolgt.

– Siden dette er et prosjekt som engasjerer alle i kommunen, og vil være noe mange her snakker om i lang tid framover – så håper vi at dette er noe som Folkebladet vil skrive om flere ganger, og også dekker selve forestillingen. Barneteateret er viktig for oss.

«Dyrene i Hakkebakkeskogen» er tidligere også blant annet satt opp av Kulturskolene i Lenvik og Målselv. I Lenvik også i et såkalt integrert teater.