– Vi er rett og slett sterkere enn vi tror

Jørgen Skavlan har ordet på Lenvik Bibliotek torsdag 18. mai.

FOREDRAGSHOLDER: Jørgen Skavland holder et foredrag på Lenvik Bibliotek førstkommende torsdag 18. mai. Foredraget har gratis inngang. Byråfoto  Foto: june

VERT: BIbliotekar Sigrid Stangnes oppfordrer flest mulig til å få med seg foredraget i auditoriet i Kunnskapsparken.   Foto: Reidar Ingebrigtsen

kultur

Det opplyser bibliotekar Sigrid Stangnes ved Lenvik Bibliotek.

– Foredraget er satt til torsdag 18. mai på kveldstid. Det er gratis og åpent for alle som ønsker å komme. Vi tror at dette blir et foredrag som mange har interesse av å høre på, da helse jo er noe som opptar folk flest, sier Stangnes, og fortsetter:

– Jørgen Skavlan er en svært engasjert foredragsholder og han har også skrevet flere bøker. Han har arbeidet som lege i 30 år og har derfor gjort seg en del tanker om hvordan hver enkelt av oss kan få et bedre liv med utgangspunkt i at Vi er sterkere enn vi tror, som også er overskriften på dette foredraget.

Jørgen Skavlan er bror til Fredrik Skavlan, som mange nordmenn kjenner fra TV-ruta i den såkalte gullrekke på NRK1. I 2002 ga Jørgen Skavlan ut boka «Frisk nok til livet», og i 2003 var han medforfatter av boka «Slik slutter du å røyke». Skavlan ble i 2010 kåret til årets allmennlege av Allmennlegeforeningen. I 2011 ble han av Dagens Medisin regnet blant de 20 mektigste i Helse-Norge.

Streame

– I tillegg til at folk kan komme til Lenvik bibliotek og auditoriet i Kunnskapsparken for å høre foredraget, skal vi også prøve å streame, eller overføreforedraget direkte. For link se Lenvik bibliotek sin hjemmeside eller Facebookside. Men vi gjør oppmerksom på at det er ikke mulig å se foredraget i opptak i ettertid, påpeker Sigrid Stangnes.

Arrangementet er en del av Lenvik biblioteks pågående prosjekt Folke-helse-biblioteket.

Humor og alvor

– I foredraget «Vi er sterkere enn vi tror» forteller Skavlan med humor og alvor om liv og død, helse og helseplager. Og ikke minst om at vi rett og slett er sterkere enn vi selv tror. Legen kan være den første eller den siste du møter i livet. Det er en person som vi alle har et forhold til. Etter mer enn 30 år som lege er dette noe Jørgen Skavlan har lang erfaring om. Han kan blant annet gi deg de beste tipsene på å bli en god pasient. Altså en pasient som får den hjelpen han eller hun trenger.

– Det kan vel trenges dagen etter 17. mai.

– Ja, men uansett hvilken dag det er tror jeg at vi kan få en interessant og oppløftende stund sammen med en fagmann som vet hva han snakker om.