Forventer rift om billettene

Mandag ble billettene til Kråkeslottfestivalen lagt ut for salg.

LØRDAG: Bandet The Kuraybers er avslutningsband lørdag under Kråkeslottfestivalen.   Foto: Presse

Huff, nå blir vi vel utsolgt igjen

Pål Moddi Knutsen
kultur

Prgramansvarlig forventer rift om billettene også i år.

– Huff, nå blir vi vel utsolgt igjen, spøker Pål Moddi Knutsen.

Kråkeslottfestivalen presentrer i kjent stil et program med velkjente artister som Odd Nordstoga og det sørsamiske stjerneskuddet Marja Mortensson, blandet med uoppdagede perler som ikke så mange har hørt om.

– I år er programmet mer internasjonalt enn noensinne. 10 nasjoner er representert på de fire festivalscenene. Blant annet byr syv mann sterke The Kurabers opp til en medrivende rytmisk balkanfest. Et stjernelag av musikere, mange av dem med klassisk bakgrunn, som presenterer folkemusikk fra hele Europa i det som blir en ekte festforestilling, sier Moddi.

Rives bort

– Vanligvis selges de mest kjente artistene ut i løpet av noen få minutter, forteller festivalsjef Berit Sivertsen.

– Det er masse spennende blant navnene du kanskje ikke kjenner så godt fra før. Vi har brukt et helt år på å sette sammen programmet, og er stolte over å kunne presentere musikk som ingen andre festivaler i Norge kan skryte av, sier Moddi.

Størst hittil

–Årets festival er større enn noensinne, med til sammen 27 konserter fordelt på tre dager. Det er det spesielle «Tett På»-konseptet som har gjort utvidelsen mulig. Ute i Egnebua på kaia får et publikum på 22 oppleve eksklusive, nære møter med artistene i soloformat. Til sammen selges om lag 1.500 billetter til årets festival, opplyser Knutsen

En annen nyskapning på årets festival er Bluespuben.

– Etter timer på formell konsert synes vi det er godt å sleppe litt laus, sier festivalsjef Berit Sivertsen. Når bluesbandene Leafpile og Geir Bertheussen Express går på scenen kan folk sirkulere fritt mellom kafe spillelokalet og la praten gå. Det blir også satt en litt plass nærmest scenen for de som liker å svinge seg, lover Moddi.