Kommunekontaktene Ingvild Solli og Patrick Holmstad ønsker velkommen til lokalmønstringen i UKM i Kulturhuset på Finnsnes lørdag 18. februar. Her fra fjorårets utgave i Kulturhuset på Finnsnes. Foto: Reidar Ingebrigtsen
UKM Patrick Holmstad.

De speseilt inviterte er alle som sitter i kommunestyret i Lenvik.

– Vi har sendt skriftlig innbydelse til samtlige av disse, og så langt har vi fått tilbakemelding på at omlag halvparten har lyst til å komme, opplyser kommunekontakt for UKM i Lenvik, Patrick Holmstad .

– Er det første gang dere gjør dette?

– Så vidt jeg vet er det første gangen det skjer i forbindelse med lokalmønstringen. Det har i hvert fall ikke skjedd mens jeg har vært involvert i avviklingen av den.

Uttrykk

Lokalmønstringen i Lenvik er satt til førstkommende lørdag 18. februrar, og som vanlig avvikles den i Kulturhuset på Finnsnes.

– Hvordan er du fornøyd med påmeldingen til årets lokalmønstring?

– Påmeldingen er i hvert fall bedre enn i fjor, til nå er det påmeldingstallet 54.

– Hvordan er bredden i uttrykkene?

– Når det gjelder det sceniske så synes jeg at vi har en bra bredde. Blant annet er de vanlige innslagene med vokal, instrumental, band og dans er rerpresentert. I tillegg har vi også teaterinnslag. Det er innslag som ikke står i kø hos oss, og som vi er godt fornøyd med at vi har med.

Når det gjelder avdelingen for kunst, så er det påmeldt åtte personer som stiller med ti arbeider.

– Hvor lenge anslår du at arrangementet vil vare?

– Med såpass mange innslag vil det nok ta et sted mellom en time og et kvarter og halvannen time.

Fagpanel

Patrick Holmstad synes også at de har fått på plass et solid fagpanel, som er den nye betegnelsen på juryen i UKM.

– I fagpanelet sitter Dan Gsghib, Ole Bjarne Tråsdahl, Jon Blamire Jannicke Lothe, Milla Sphinova og Silje Engkrogh. Sistnevnte er jo en person som selv har vært svært aktiv på UKM-scenen i en årrekke, og som nå sitter i fagpanelet. Alle disse personene er dyktige innenfor sine felt.

Nytt av året i UKM i Lenvik er også at navnene til de som går videre til fylkesmønstringen ikke vil bli bekjentgjort samme dag som lokalmønstringen.