– En utrolig artig, men kald opplevelse

Rockebandet Screenshot This slapp onsdag sin aller første musikkvideo. Fredag slippes den tilhørende singelen «Permanent Mark.»

Onsdag ettermiddag slapp rockebandet Screenshot This musikkvideoen til deres først singel «Permanent Mark», som tilhører bandets debutalbum.

INNSPILLING Senjabandet Screenshot This kjørte ens ærend ned til Smøla i Møre og Romsdal for å spille inn musikkvideo.  Foto: K2 FilmProductions AS

«Druknet» Vokalist i rockebandet Screenshot This, Trym Benjaminsen, ble i siste scene i musikkvideoen til singellåta «Permanent Mark» «druknet». Ute var det 20 minusgrader.  Foto: K2 FilmProductions AS

kultur

Senjabandet har i to år gledet til denne dagen og vokalist Trym Benjaminsen fra Høgli på Senja, er allerede overveldet over responsen.

Se musikkvideoen i videovinduet over — eller klikk her

– Det føles veldig godt. Endelig kan vi vise folk hva vi har jobbet med så lenge. Det er en deilig følelse, forteller han.

Musikkvideoen, som ble spilt inn i øykommunen Smøla på Nordmøre i Møre og Romsdal i 20 minusgrader, hadde nærmere 1.000 visninger kun et halvt døgn etter premieren.

– Det er vi veldig fornøyde med. Framover ønsker vi å legge ned mye tid og energi på promotering av både den, singelen og albumet, sier Benjaminsen.

Til Smøla og hjem igjen

Rockebandet, som har aldri tidligere spilt inn musikkvideo, pakket instrumentene i bilen og kjørte 20 timer ned til Smøla med ett mål for øye(t).

– Det var en utrolig artig, men kald opplevelse, sier vokalisten og tilføyer:

– Selve innspillinga tok en hel dag, fra morgen til kveld, før vi hoppet i bilen og kjørte nordover igjen.

Musikkvideoen skildrer en nokså dyster stemning på det som skal se ut som en kirkegård.

– Det er ikke det, men tidligere har samme «location» blitt brukt til innspilling av en westernfilm. Singelen handler jo på mange måter om det å være nedbrutt, så det var egentlig midt i blinken, sier Benjaminsen.

Følelser

Sluttscenen i musikkvideoen er ganske dramatisk.

– Hvordan var det å bli «druknet»?

– Det var forferdelig kaldt. Etter den scenen har jeg ikke vært kald en eneste gang siden, svarer Benjaminsen og ler.

Selve albumet, som består av elleve låter, er ventet å komme i løpet av året. Det er bandet selv, helst vokalisten, som skriver tekstene.

– Vi henter inspirasjon fra musikk vi liker og fra konsertopplevelser vi har vært på. Vi tenker ofte på hva vi ønsker å formilde og hvordan vi kan skille oss ut fra resten ved å være litt annerledes, sier han.

Musikken til rockebandet handler, ifølge Benjaminsen, også mye om følelser.

– Vi ønsker at lytteren skal tolke teksten på sin egen måte og kjenne seg igjen, sier han.

CD-plate

– Hvordan har prosessen fram til i dag vært?

– Det har til tider vært svært frustrerende. Det tar i utgangspunktet lang tid å skrive stammen av låta, før man går tilbake, luker ut og ser på hva som kan gjøres bedre, forklarer han og påpeker at singelen ble totalt annerledes enn først tenkt.

– Skal dere lage mer musikkvideo?

– Ja, og vi har store ting på gang, sier han, uten ønske om å avsløre for mye.

I tillegg til å slippe musikken på ulike streamingtjenester, skal bandet også fysisk gi ut et album.

– Det er faktisk ganske mange som fortsatt kjøper CD-plater, og flere har etterspurt det, sier han.

Rockebandet består av vokalist Trym Benjaminsen, gitaristene Fredrik Fjærvoll og Martin Mikalsen, bassist Solend Guneriussen og trommeslager Patrik Falchner.