Lokalmønstringen i UKM (Ung Kultur Møtes) i Målselv arrangeres i Istindportalen i Heggelia førstkommende lørdag 18. februar. Samme dag som Lenvik viser fram sine unge talenter.

46 påmeldt

– Vi har avviklet lokalmønstringen i Istindportalen i ganske mange år nå, det er et bra sted å ha den, sier kommunekontakt i UKM og veileder for Ung Arrangør Målselv, Monica Karlstad.

– Hvordan er du fornøyd med årets påmelding?

– Vi har i år 46 påmeldte, noe vi må si bra fornøyd med.

– Men dere har hatt flere før?

– Det stemmer, og det vil alltid være slik at man ønsker seg flere påmeldte. Men at færre melder seg på til UKM er gjennomgående trend som de fleste kommunene opplever. Hva som er grunnen til det er vanskelig å si.

Uttrykk

– Hvordan er du fornøyd med bredden i uttrykkene?

– Jeg synes vi har en god bredde i år, som i de sceniske uttrykkene spenner fra folkemusikk, dans, vokal, film og flere band. Jeg synes også vi har en bra bredde på kunstbiten, som blant annet kan presentere tegninger og skulpurer, og også dikt.

– Dikt?

– Ja, det er flere måter å presentere et dikt på enn å lese den opp fra en scene. Det er heller ikke alle som ønsker å formidle diktene sine slik.

Monica Karlstad ønsker å presisere at det er Ung Arrangør som gjør den største innsatsen for UKM i Målselv.

– De er veldig flinke, og er også gode på å profilere mønstringen i lokalavisen.

Fagpanelet

Det som før ble kalt juryen i UKM har skiftet navn til fagpanelet.

– Årets fagpanel er vi også veldig godt fornøyd med. Det består av Gjermund Nilssen, Ingrid Thoresen, Malin Waaler, Mariell Kampevoll Nikolaisen og Thor Christian Løkse. Disse er henholdsvis redaktør og musiker, faglærere i tegning og forming, danser og en UKM-veteran i vokal og musikk.

– Er det inngangsbillett?

– For hovedmålgruppa, det vil si for dem som ikke er eldre enn 20, er det ikke det. De som er eldre må betale en svært overkommelig inngangsbillett.