BOTNHÅGEN: Natt til søndag ble tida skudd tilbake, til tider der Darude og Haddaway duret fra høytalerne, tider der dansegulvet var stappfullt av glade, svette festfolk og der de dristigste vrikket seg opp på høytalerne for å vise frem sine beste "moves". Det skjedde på Suma-festen, som fant sted i Bil i Nord sine lokaler i Botnhågen.

– Den gode, gamle Suma-følelsen kom definitivt, og der jeg stod i boksen føltes det som å stå i DJ-boksen på Sumaloftet - der jeg sist gang stod for 13 år siden. Det var helt fantastisk, og ikke minst var det artig å se utrolig mange av de samme folkene – det var en ordentlig gjenforening på dansegulvet, smiler Larsen.

Rett tilbake på gulvet

Larsen var spent på hvordan det ville fungere lydmessig med tanke på at det i Bil i Nords lokaler er mye fliser og glass.

– Jeg var spent om på det kunne bli vanskelig med akustikken, men jeg ble positivt overrasket. Teknisk sett fungerte det også godt. Vi hadde en brannalarm som gikk av, som førte til at lokalet måtte tømmes, men etter at dette var avklart var folk rett tilbake på dansegulvet. Ledelsen for vaktselskapet, som hadde ansvar for sikkerheten, ga også tilbakemelding om at arrangementet var prikkfritt, sier Larsen.

Hans inntrykk er at folk koste seg masse på Suma-festen.

– Det er i hvert fall inntrykket mitt, og det ser også sånn ut fra det man ser på Snap og Facebook. Jeg tenker også at det er et utrolig godt tegn at folk i dag sitter heime med vondt i danseføttene – for det skal kjennes når man har vært på Suma-fest, humrer Larsen.

Publikum avgjør

Det gikk godt unna på salget, såpass mye at arrangørene ble litt tatt på senga.

- Vi trudde vi hadde sikra oss godt, men vi gikk rett og slett tom for noen av drikkevarene. Jeg tror det handlet om at folk kom tidlig ut, noe vi også ønsket, for ingenting er bedre enn det. Dansegulvet var jo fullt faktisk fra 22-tida og helt frem til 02.30, sier Larsen.

Så er det spørsmålet mange stiller seg: blir det en reprise på Suma-festen?

- Det er det publikum som avgjør – om man har hatt en bra kveld, og gir tilbakemeldinger på det. Det vil være med på å bestemme om dette skjer igjen til neste år. Samtidig kan jeg si – før vi har oppsummert økonomi og alt annet, at følelsen i hvert fall er god, sier Larsen.

Søndag er det nedrigging, vask og shining av Bil i Nords lokaler som står i fokus. For Larsen er opptatt av å levere lokalet tilbake i pen og pyntelig stand. For håpet er å gjenta suksessen der dersom det blir en ny Suma-fest.

– Blir det mye jobb å klargjøre lokalet?

– Jada, nå er det godt med arbeid med nedrigging både ute og inne, og det skal vaskes og alt. Festen er sånn sett ikke over riktig ennå – Suma-festen kommer til å vare til utpå kvelden, smiler Larsen.