FINNSNES: Det opplyser turbokas redaktør Pål Jakobsen.

– «Turbok for Senja og Midt-Troms» er trykket i et opplag på 6.500 eksemplaner. Vi hadde opprinnelig ikke tenkt oss et så stort opplag, men forlaget hadde papir til overs, så vi endte opp med det, forklarer Pål Jakobsen.

– Hvor mange eksemplarer er solgt?

OMSLAG Turboka selger godt.

– 6.000, noe som er et utrolig godt salg. Vi har gitt ut en tilsvarende bok for Tromsø-området. Den har solgt i over 10.000 eksemplarer, men så er jo Tromsø et sted hvor det bor mange flere mennesker. Men et vanlig opplag på en bok som kommer ut i Norge i dag er 1.200 eksemplarer.

– Hva tror du det gode salget kommer av?

– Flere ting, for det første er det å gå tur i marka og på fjellet noe som er skikkelig inn i dag. Og så er jo Senja og Midt-Troms et eventyrlig flott turområde.

Inspirasjonsfaktor

Jakobsen påpeker at «Turbok for Senja og Midt-Troms» ikke er ren turguidebok.

REDAKTØREN Pål Jakobsen med et eksemplar av boka.

– Den er det også, men like mye en inspirasjonfaktor som gir de som leser den lyst til å gå tur i dette området. Den har nydelig bilder, beskrivelser, historikk og historier fra de stedene den skriver om.

– Vurderer dere å trykke den i et ekstraopplag?

– Ja, det gjør vi. Men det medfører kostnader som vi må være sikker på at vi kan dekke inn før vi gjør det. Turistnæringen vil gjerne ha en utgave som også innholder bekrivelser på engelsk. Og det er sansynligvis det vi lander på hvis et nytt opplag trykkes opp.

Bidragsytere

Redaktøren understreker at han har hatt tre veldig sterke bidragsytere til boka fra Midt-Troms.

– Disse er Sissel Landset fra Rossfjord, Hans Peder Pedersen fra Torsken og Madeleine Hanssen fra Målselv, som alle har bidratt med flotte bilder, historikk og historier. Uten disse ville ikke resultatet blitt så bra.

Sissel Landset, som er jordmor av profesjon, har også sittet i redaksjonskomiteen for boka.

BIDRAGSYTER Redaktøren kan ikke få fullrost nok de bidragene Sissel Landset har levert til «Turbok for Senja og Midt-Troms».

– Jeg synes ikke at det er så rart at denne boka er populær når man tenker på alle naturperlene den viser fram. Ikke minst fra Senja, som jo begynner bli et ettertraktet reisemål, sier hun.

I likhet med Pål Jakobsen mener hun at turgåing er i vinden som aldri før.

– Vi har jo disse 10 på Topp-turene, men jeg tror interessen for naturopplevelser generelt er økende.

– Hva har du bidratt med til boka?

– Bilder, og så har jeg jo bidratt med populære turmål og løyper fra den bygda jeg bor i. Men også fra Senja, som har utrolig mye å by på. Min mann er fra Senja, så jeg har gått en del turer i skog og mark også der, forklarer Sissel Landset.