Sjefen gjør premiere-grep

Kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino gjør noen grep for at premieren på «Børning 2» skal bli ekstra hyggelig.

Onsdag 12. oktober er det klart for premiere på oppfølgerfilmen «Børning 2», hvor racet går helt til Murmansk. Se filmtraileren her.

TILBAKE Anders Baasmo Christiansen er tilbake som karakteren Roy Gundersen i oppfølgerfilmen «Børning 2», som har premiere på Heggelia Kino førstkommende onsdag 12. oktober.  Foto: Eirik Evjen Photography/SF Norge

kultur

HEGGELIA: Førstkommende onsdag 12. oktober er det premiere på oppfølgeren «Børning 2». Eneren ble en landets mest sette filmer da den ble lansert for to år siden.

– Denne filmen ble også godt besøkt her hos oss. Den var årets nest beste besøkte film med 901 solgte kinobilletter, bare slått av Disney-filmen «Frost», forteller Vidar Fagerli. Han har som vanlig noen overraskelser på lur til premierevisningen på onsdag.

– Det vil bli trukket ut noen fine premier på stolsetene. Jeg kan røpe såpass at premiene har noe med bil å gjøre, og så stiller amcarklubben ACC Målselv med et eget opplegg med sine biler. Jeg synes at en premiere som dette fortjener såpass, sier kinosjefen.

Soldatfilm

– Er dette en film som faller i smak hos soldatene dine?

– Den første falt i hvert fall i smak, og jeg ser ingen grunn til at ikke også toeren kommer til å gjøre det. Toeren forsetter der eneren sluttet, og de fleste skuespillerne som medvirket i den vender tilbake til sine gamle roller. Noen nye fjes dukker også opp, men det er jo bare noe som frisker opp, mener kinosjefen.

– Har du selv sett den første filmen?

– Ja, jeg har sett og likte den veldig godt. Fart og spenning så det holder, men også rom for noen mellommenneskelige relasjoner mellom slagene. Jeg synes også at Anders Baasmo Christiansen gjør en god innsats i hovedrollen.

Vinterføre

Vidar Fagerli har sett noen små klipp av oppfølgeren.

– Denne gangen går løpet gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk. På vinterføre, noe som fører til ekstra store utfordringer på glattisen og snøføyket.

Fagerli setter også pris på humoren i disse filmene.

– Den første filmen hadde en del morsomme episoder og replikker som jeg regner med videreføres i toeren. Med folk som Otto Jespersen i rollene skal det godt gjøres at vi ikke får servert noen morsomheter denne gangen også, tipper Vidar Fagerli, og legger til:

– Det er altså Heggelia Kino man bør besøker onsdag kveld, der vi skal gjøre det så hyggelig som vi kan for våre gjester.

«Børning 2» er regissert av Regi: Hallvard Bræin og har fått seks års aldersgrense. Varigheten er en time og trettiåtte minutter.

Stiller med biler på første visning

FINNSNES: På Finnsnes skal Riis Frontruta Bilglass lage litt liv i forbindelse med premieren på «Børning 2».

VINTERFØRE Det er glattere føre på oppfølgeren enn på eneren fra 2014.  Foto: Eirik Evjen Photography/SF Norge

Det opplyser Steinar Hole i Riis Frontruta Bilglass til Folkebladet.

– Vi hadde opprinnelig tenkt å stille til visningen natt til onsdag, men har fått opplyst at det bare er solgt fem-seks billetter. Kommer de så få stiller vi ikke til nattvisningen, men heller onsdag ettermiddag, forteller Hole.

– Vi skal blant dele ut isskraper og t-skjorter med «Børning 2» logoer på. Vi gjør dette for å skape litt liv rundt premieren, og vil stille både med biler og ansatte som kan informere om hvem vi er og hva vi kan tilby våre kunder. Vi vil være og finne rett utenfor Finnsnes Kino, hvert fall onsdag ettermiddag, lover Steinar Hole.