Skal vise seg frem i Russland

De satte nettopp punktum på sommerturneen med en avsluttende konsert i festivalteltet under Finnsnes i Fest. Nå skal Sweet Scarlet til Russland.

RUSSLAND: Sweet Scarlet har fått en gylden mulighet når de nå skal opptre i Russland. Foto: Lisa Bakkelund 

kultur

FINNSNES: Bandet, som består av Cornelius Hermansen, Jonas Jørgensen Aasnes, Bård-Åge Nyland Pedersen og Preben Lorentzen, slapp nyheten tirsdags morgen via sosiale medier, og viser en tydelig begeistring for den kommende konserten.

- Vi skal spille på en festival i Arkhangelsk i nord-Russland, som fungerer som et utstillingsvindu for artister som er i ferd med å slå igjennom, forteller Cornelius Hermansen, vokalist i bandet.

Festivalen, som går av stabelen 8. oktober i år, sammenlignes med By:Larm-festivalen i Norge.

- Det er en måte for artister i vår stiuasjon å vise seg frem for store internasjonale festivaler, plateselskap og bransjefolk generelt, legger han til.

En fantastisk mulighet

Det er første gang Sweet Scarlet trør utenfor de norske landegrensene for å spille på en scene, noe de beskriver som en fantastisk morsom mulighet.

- Dersom vi treffer de riktige folkene og imponerer kan dette vise seg å være svært viktig for vår karriere videre, sier gitarist Bård-Åge Nyland Pedersen.

De er dog alle enige om at det blir en storartet opplevelse, uansett om de returnerer med avtaler i bagasjen eller ikke.

Tilbakemeldinger

Bandet har gjennom sommerens turné høstet god kritikk fra publikum og kritikere.

- Det har vært en helt fantastisk sommerturné. Vi har besøkt steder vi aldri har vært på før, og møtt mange utrolig herlige personer. Helt surrealtistisk å stå på en scene og se publikum på første rad mens de beveger munnen etter mine ord, stråler Hermansen.

- Blir det ikke skummelt å stå på en så stor scene i et fremmed land, da?

- En scene i Norge eller en scene i Russland spiller ingen rolle for vår del, men kommunikasjonen kan jo vise seg å bli utfordrende. Forhåpentligvis forstår det russiske folk litt enkelt publikumsfrieri på engelsk, smiler vokalisten.

- Crazy

Ifølge festivalsjefen er lydbildet til Sweet Scarlet en populær type musikk i Russland.

– Generelt sett er de visst ikke tilhengere av den «engelske rocken», og blir det for tungt takker de nei. Vår melodiske alternative rock faller derfor godt i smak, har vi forstått på festivalsjefen, forteller trommis Jonas Jørgensen Aasnes.

Det første festivalsjefen sa når han fikk presentert musikken vår var «the girls are gonna go crazy», ler Hermansen avslutningsvis.