Flytter FiF-åpningskonserten

Åpningskonserten med Kristian Kristensen er flyttet til Finnsnes Hotell. På scenen er også senjajenta Marte Olsen Kristiansen.

FESTÅPNER Artisen Kristian Kristensen er hovedattraksjonen på åpningskonserten i Finnsnes i Fest mandag 1. august. Det nye er at denne konserten er flyttet fra Kulturhuset til Finnsnes Hotell. 

ÅPNER Marte Olsen Kristiansen varmer opp til konserten med Kristian Kristensen. 

kultur

FINNSNES: Opprinnelig var dette innslaget, som også er åpningskonserten til årets Finnsnes i Fest mandag 1. august, lagt til Kulturhuset på Finnsnes.

Billigere

– Etter en del interne vurderinger har valgt å flytte denne konserten til Finnsnes Hotell, noe som innebærer at vi som arrangør får en mye billigere løsning. Kulturhuset er en fin arena, men det koster en del å leie seg inn der, forklarer daglig leder Ann Margareth Bergheim i Finnsnes Forum.

Når beslutningen først er tatt synes hun at det er en svært god løsning.

– Vi vurderte å legge denne konserten til festivalteltet, men kom til at det er så stort at det fort kan virke tomt der med det antallet publikum vi regner med vil dukke opp. Finnsnes Hotell er en mer intim og koseligere arena for en konsert som dette.

– Som også har bevertning?

– Ja, det er jo et bevertningssted der man både kan spise og drikke. Nå også til flott musikk.

Dobbel K

Ann Margareth Bergheim påpeker også at det blir mye Kristensen og Kristiansen på åpningskonserten.

– Som supert har vi jo også fått et ungt sangtalent som heter Marte Olsen Kristiansen. Hun er fra Grasmyrskogen på Senja, altså er det to K-er som medvirker i denne konserten.

– Er dette en konsert som er mest egnet for unge mennesker?

– Nei, det vil jeg ikke si. Kristian Kristensen lager musikk som både unge og voksne mennesker liker. Jeg har vært på en konsert med ham i Tromsø, og det var en skikkelig fin konsertopplevelse. Han er variert, og gjør også helt rolige ting. Jeg oppfordrer flest mulig til å få med seg dette innslaget når han nå kommer til Finnsnes.

Ny singel

Kristian Kristensen er nå aktuell med sin nye singel «Du som snakke».

– Før det var singelen «Kan du lære mæ» en låt som rullet og gikk på radioen, og som gikk rett inn på A-lista både på P1 og P3.

Den første dagen under Finnsnes i Fest kan blant annet også by på en opptreden av pianist og vokalist Juni Juliet i Pianobaren på ute- og konserstedet Pinne, som ligger nærmest vegg i vegg med Finnsnes Hotell.