– Alt er mye triveligere på utekafé

Frivilligsentralen i Lenvik tar over seniortreffet og kafeen i parken under Finnsnes i Fest.

ARRANGØRER: Frivilligsentralen i Lenvik tar i år over seniortreffet og kafédriften i parken. Fra venstre Elna Sneve (frivillig), Hisham Altawil (frivillig), Elin Hansen (styreleder), Willy Clausen (kafédriftansvarlig) og Sami Razouk (frivillig) på stedet der kafeen skal være lokalisert til under Finnsnes i Fest. Alle Foto: Reidar Ingebrigtsen 

kultur

FINNSNES: Det opplyser styreleder Elin Hansen ved Frivilligsentralen i Lenvik.

– Når det gjelder det som tidligere ble kalt for «Syng Med Oss» så har den tidligere arrangøren Seniorkoret valgt å kaste kortene. Det samme er tilfelle med FIL, som hadde ansvaret for kafédriften i parken, forklarer styrelederen, og fortsetter:

– Festivalsjef Beate Seljenes spurte derfor oss om vi kunne tenke oss ta over begge disse tingene. Det sa vi ja til fordi det kan gi litt inntekt til frivilligsentralen, og inntekter er noe vi sårt trenger.

Årets opplegg på det som nå kalles «Eldretreffet» blir noe annerledes enn før.

– Vi kommer ikke til å dele ut sanghefter som før. Seniorkoret og allsangleder Ole Berntsen deltar heller ikke. De som skal besørge musikken er JP Band, som består av Jan Petter Kampevoll, Asmunn Arnesen og Sissel Kampevoll. De synger kjente sanger som de fleste kan synge med på uten sanghefte.

Kun kontanter

Det er Willy Clausen, som i sin tid var sentral med å etablere Finnsnes i Fest, som har påtatt seg hovedansvaret for kafédriften.

– Mange av våre nye landsmenn har lyst til å hjelpe til både på kafeen og Eldretreffet. Og det er bra, for vi vil gjerne ha dem med, understreker Clausen.

Hva selger dere på kafeen?

– Det vil være salg av kaffe og vafler, varme pølser, og brus og is for de minste. Det som må understrekes er at vi i frivilligsentralen ikke har bankterminal, så alle som ønsker å komme både på Eldretreffet og kafeen må ha med seg kontanter.

Sentral plass

Elin Hansen tror at kafeen utenfor Kulturhuset kan bli bra besøkt.

– Det er jo mye som skjer her under Finnsnes i Fest, ikke minst gjelder det aktiviter og tilbud for barn med hoppeslott, bokskattejakt, hesteridning og forestillingene til Barnebyteatret. Når barna er opptatt med ting som dette pleier foreldre å slå seg ned på kafeen og ta en kaffekopp og noe å spise. Det er jo selvsagt en del væravhengig, så som alle andre som engasjerer seg i Finnsnes i Fest håper vi at været blir godt. Da er alt mye triveligere, ikke minst på en utekafé som dette.