Skal ha takket nei til flere filmer

Daniel Craig skal ifølge The Telegraph ha takket nei til å medvirke i flere Bond-filmer.

FULL- TREFFER Daniel Craig i åpningsscen av «Spectre», som ble lansert i fjor hjøst. Foto: Metro-Goldwyn-Meyer 

kultur

FINNSNES: Ryktene om at Daniel Craig ville takke for seg etter «Spectre» har versert lenge. Ifølge The Telegraph har han takket nei til et tilbud om 68 millioner pund for å returne som agent 007 i de neste to filmene. Summen skal også ha inkludert en rolle som medprodusent.

i et intervju i forbindelse med lanseringen av «Spectre» i fjor, sa Craig at han heller ville kutte hovedpulsåren enn å spille Bond igjen. Til tross for dette har blant annet produsentene krysset fingre for at Craig ville ombestemme seg. For som de har utrrykket det: – Craig er vår mann!

Ikke minst gjelder det Bond-produsent Barbara Broccoli, som var den som presset igjennom ønsket om at Craig måtte bli den neste Bond.

Fire filmer

Daniel Craig har spilt rollen som den britiske MI6-agenten siden 2005, i de fire filmene «Casino Royale» (2006), «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) og «Spectre» (2015), som til sammen har spilt inn mer enn 2 milliarder pund. Craig selv skal ha tjent omlag 38 millioner pund på å gi liv til 007.

Tilhengere av Daniel Craigs tolkning av 007 behøver imidlertid ikke å heise flagget på halvstang riktig ennå, da det over et ganske langt tidspunkt har kommet ulike meldinger om skuespilleren vil fortsette som James Bond eller ikke. I et intervju på settet til «Spectre» i fjor høst uttalte for eksempel Craig til Dagbladet at denne Bond-filmen var den morsomste han hadde medvirket i, og at han gjerne ville fortsette med å gi liv til James Bond. Nå hevder også BBC å ha flere kilder på at Daniel Craig enda ikke har bestemt seg for om han skal returnere som Bond eller ikke.

En annen ting er flertallet av filmkritkere mente at Craig aldri hadde vært bedre som Bond enn i «Spectre».

Spekulasjoner

Nå spelulerer særlige britiske medier på hvem som eventuelt blir Craigs arvtager. En het kandidat skal ifølge disse være den britiske skuespilleren Tom Hiddlestone, kjent blant fra TV-serien «The Night Manager». Han skal nylig ha blitt sett i et møte med Bond-regissør Sam Mendes og produsent Barbara Broccoli. Hiddlestones talsperson avviser på sin side ryktene som fullstendig usanne, melder BBC.