Nå er det duket for verdenspremiere

Det blir verdenspremiere på dansekompaniet Kartellets konsertforestilling «Anføttes» under Festspillene i Nord-Norge.

LANSERING: Dette bildet er tatt i Målselv i forbindelse med lanseringen av «Anføttes». Man ser Nina Fjeldet, Maria Utsi, Kartellet og Benjamin Mørk. Foto: Knut Åserud 

kultur

HARSTAD: Kalottspel og Festspillene i Nord-Norge lanserer nå konsertforestillingen «Anføttes» med dansekompaniet Kartellet og lydkunstner Benjamin Mørk. Forestillingen skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge 19. juni, og skal i tillegg fremføres under Kalottspel i Målselv i august.

– Benjamin Mørk og Kartellet møttes på Northern Jazz Expo i Bodø og på Festspillene i Nord-Norge i 2015. De ble lykkelig av hverandres arbeid. Før jul ble begge utnevnt som festspillprofiler 2016. Med «Anføttes» har de nå gått sammen om å lage en konsertforestilling der folkemusikken er elektronika og idrettsleker danses. Musikk som insisterer på å danses til. Som insisterer på å bli lekt med, forklarer informasjonsansvarlig Tone Anita Karlsen i Festspillene i Nord-norge.

Spennende

- Det er utrolig spennende å utfordre en elektronikaartist til å spille til dans på folkedansens premisser, det er passe sprø nytenking i god Kalottspelånd! Da vi presenterte våre planer for Festspillene, som umiddelbart syns det var en strålende idé, var produksjonen for alvor i gang. For Kalottspel er det viktig å samarbeide med en stor aktør som Festspillene, og vi gleder oss over at forestillinga får premiere i Harstad. det har både Kartellet og Benjamin fortjent, sier festivalleder Nina Fjeldet i Kalottspel.

Festspilldirektør Maria Utsi har også store forventninger til dette nye samarbeidet.

- Vi er veldig nysgjerrige på hva de to festspillprofilene skaper sammen, og har store forventninger til denne nye koblingen. Vi er stolte og glade for samarbeidet med Kalottspel, som gjør at vi sammen kan presentere slike grensesprengende egenproduksjoner. Dette passer også perfekt i Festspillenes ånd om å løfte fram nyskapende og spennende konstellasjoner fra nord, sier festspilldirektøren.

«Anføttes»

Med konsertforestillingen «Anføttes» ønsker man å gjøre et tankeeksperiment. Hvordan ser det egentlig ut når en kombinerer elektronisk musikk og reinlender? Og hvordan vil musikken oppføre seg når den må forholde seg til nordnorsk folkedans, ofringsleken sisten, baller og andre element fra eldre idrettsleker? Kalottspel står bak konsertforestillingen, i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.