Bobilinvaderer Boden i påska

Fredag tar 31 bobiler - halvparten av dem fra Midt-Troms - hjulene fatt. Påska skal nemlig feires i Boden.

PÅ HJUL: Fredag tar 31 bobiler på tur til Boden, hvor de skal feire påska. Kurt Jenssen i Norsk Bobilforening gleder seg.  Foto: Kirsti Seljenes

kortreist

FINNSNES: I fjor var det sol og blå himmel som preget påsken i Boden, noe bobilfolket visste å sette pris på. Hjemme lavet nemlig snøen ned.

– Vi satser på en reprise i år, gliser Kurt Jenssen.

Han er president i Norsk Bobilforening, og nå skal han for tredje gang tilbringe påska i Boden camping. Alene blir han imidlertid ikke.

– Totalt er 31 bobiler påmeldt til turen – fem fra Trøndelag, ni fra Nordland og 17 fra region nord som dekker Troms og Finnmark. De fleste av de 17 er fra Midt-Troms, sier Jenssen.

Noe eget i nord

Fredag tar turfølget fatt på den lange veien til Boden, først med en liten stopp hos Lians Caravan. Der er det lagt opp til en temakveld og overnatting før turen går videre til Kiruna dagen derpå.

Søndag skal de 31 bobilene ankomme Boden camping.

– Hvorfor Boden?

– Tidligere var det Norsk Bobilforening som la an påsketurene, og da gikk turen gjerne nedover Europa. For oss her i nord ble det imidlertid litt drøyt å kjøre så langt for å delta på disse turene. Derfor fant vi ut at vi måtte prøve å få til noe her i nord, og da ble det Boden, forteller Jenssen.

Han sjøl har tilbrakt mye tid i Boden, og er godt kjent der. Faktisk er den ene gata på campingplassen gitt navnet Jenssens gate, etter foreldrene hans.

– Både campingsplassen og Westernfarm holder åpent kun for oss i påsken. De liker oss nok, og så legger vi jo igjen en god del penger - sikkert mellom 135.000-150.000 kroner, anslår Jenssen.

Til tross for den gode mottakelsen i Boden, ser Jenssen kanskje for seg en annen destinasjon til neste påsketur.

Tradisjonell påske

I løpet av bobiltreffet er det lagt opp til en lang rekke aktiviteter - guiding på trehotellet i Harads, shopping og fellesmiddager.

– Det er veldig sosialt, og noe jeg synes er litt artig i år er at vi har en familie med to barn med, sier Jenssen.

Selv om det er lagt opp til en del fellesaktiviteter på ettermiddagene og kveldene, understreker Jenssen at det er fritt opp til hver enkelt hvordan de tilbringer dagene.

– Da gjør man gjerne typiske påskeaktiviteter, for eksempel kan man ta seg en tur på ski, sier Jenssen.

– Blir det noe påskekrim?

– Jeg vet ikke om vi bobilfolket er rette typen til det. Neida, det får bli opp til hver enkelt, sier Kurt Jenssen.

(Folkebladet.no)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

kortreist