Dette opplevelsessenteret er det mange som ikke kjenner til: – Vi ønsker å bli enda mer kjent!

På Salmon Center Senja tilbyr de et artig, lærerikt, og helt gratis tilbud til både store og små, lokale og tilreisende. – Vi håper at enda flere vil besøke oss, sier leder Karoline Sandberg.

foto
VELKOMMEN: Karoline Sandberg og Katja Zink ved SalMar Salmon Center Senja ønsker alle hjertelig velkommen til et spennende og lærerikt besøk på visningssenteret. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked
Annonsørinnhold produsert av iNord

– Vi får stadig høre at folk ikke vet at vi finnes, utbryter Karoline Sandberg.

– Mange vet heller ikke at vi har åpent nesten hver dag, og at det er gratis inngang for alle som har lyst til å komme innom! Det må vi jo få gjort noe med!

«Vi» i denne anledning er Salmon Center Senja, som Sandberg er leder for.

– Her vises alt som har med havbruk å gjøre fram, og presenteres på en lettforståelig og lærerik måte. Vi formidler historien til havbruksnæringa, og ser nærmere på det tradisjonelle havbruket. I tillegg kan de besøkende lære om teknologiutviklingen som har vært, og hvordan næringen er i dag, forteller Sandberg.

– Vi ser også på de utfordringene som er knyttet til næringa, og hvordan vi jobber for å løse disse.

Få med deg det som skjer - følg Salmon Center Senja på Facebook!

For barn og voksne

Salmon Center Senja har vært åpent siden 2018, og målsettingen er å øke kunnskapsnivået om havbruk. Det er helt gratis å besøke visningssenteret, og det er tiltenkt både de lokale, og de som er tilreisende.

– Vi har et tilbud som passer både til barn, ungdom og voksne, og jeg håper at enda flere nå kan finne veien til oss her i 2. etasjen på Kunnskapsparken, sier Sandberg.

– Blant tilbudene våre har vi eget lekerom for de aller minste, vi har en interaktiv utstilling, quiz og spill, og vi har VR. Sistnevnte er faktisk veldig populært blant den eldre garde, forteller Sandberg.

– Gjennom VR-brillene kan man få seg en tur på havet, selv om man er dårlig til beins, redd for å være i båt, eller rett og slett ikke har tid eller anledning til å være med ut på merdekanten. Det er en skikkelig opplevelse! VR er for oss en kjempefin mulighet til å formidle hvordan dagens havbruksnæring jobber i praksis.

foto
VR: Med VR-teknologi kan man oppleve en tur på havet, uten å behøve verken oljehyre eller redningsvest! Foto: SalMar

Tur med RIB

Salmon Center Senja tar også med seg de besøkende utendørs:

– Gjestene våre får være med i RIB ut til merdekanten, dersom de ønsker det! Vi har nemlig lyst til å gi flest mulig en opplevelse og forståelse av hva som foregår ute på lokalitetene, forteller Sandberg.

– Dette er en fartsfylt tur, der man med egne øyne får sett hvordan laksen lever i sjøanlegget. Turen passer for litt eldre barn og voksne, og vi stiller med nødvendige klær og sikkerhetsutstyr for turen, legger hun til.

foto
UTENDØRS: Salmon Center Senja kan også tilby en tur ut på merdekanten til de besøkende. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Vil formidle nyansert bilde

Visningssenteret er drevet av SalMar, en av verdens største produsenter av laks. Det som formidles i visningssenteret skal allikevel være et nyansert bilde av havbruk.

– Vi skal fortelle om det vi er gode på - men også det vi kan bli bedre på. Veldig mange har liten kjennskap til næringen i dag, og noen har også fordommer mot den. Uansett hva man mener og synes så er man hjertelig velkommen hit, for å se og høre, og få enda mer kunnskap, sier Sandberg.

foto
FOR STORE OG SMÅ: Salmon Center Senja har tilbud både for barn, ungdom og voksne. Foto: SalMar

– Ypperlig for pensjonister eller barnefamilier

En stor del av de besøkende i dag er enten skoleelever, eller turister.

– Men vi vil gjerne ha enda flere besøkende! Dette er en ypperlig dagtidsaktivitet, for for eksempel pensjonister, eller barnefamilier. Vi holder til i 2. etasjen i Kunnskapsparken, det finnes heis, gode toalettfasiliteter og kafé i bygget. I tillegg har vi biblioteket og museum i etasjen under oss, forteller Sandberg.

– Og det er lov å komme så mange ganger man vil, legger hun til.

I sommer har Salmon Center Senja i tillegg masse aktiviteter for barn og unge som vil ta turen til visningssenteret sammen med en voksen.

– Vi kan love at en tur hit i sommer vil by på både moro, og ny kunnskap!

foto
FLINKE GUIDER: Leder Karoline Sandberg forteller at man på Salmon Center Senja blir møtt av kunnskapsrike og serviceinnstilte guider. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Gode guider

Sandberg skryter av de ansatte på visningssenteret, og forteller at de som kommer på besøk vil bli møtt av en kunnskapsrik og serviceinnstilt guide, som kan vise rundt på senteret, men også ta de besøkende med på ut på havet på gitte tidspunkter.

– De ansatte er flinke til å kommunisere med både store og små, og kan guide på både engelsk, tysk og norsk, forteller hun.

– På senteret vil du kunne spørre guidene om alt det du måtte lurer på som omhandler havbruk!

foto
BARN: Visningssenteret har tilbud som passer besøkende i alle aldre. Foto: SalMar
foto
foto
foto
foto

Dagsaktuell

Ettersom havbruksnæringa er i stadig utvikling, er også Salmon Center Senja opptatt av å holde seg dagsaktuell til enhver tid.

– Det er en viktig jobb for oss her på visningssenteret. Vi følger hele tiden med på nyheter og endringer som skjer, og det vi formidler skal kun baseres på fakta, sier Sandberg.

Salmon Center Senja ligger i 2. etasje på Kunnskapsparken i Bernhard Lunds vei 4 på Finnsnes. Åpningstidene er mandag til fredag kl. 09.00-15.00, lørdag kl. 11.00-15.00. For skreddersydd opplegg – ta kontakt på epost salmon.center@salmar.no

foto