Silje tok sjansen under pandemien: – Det har gått over all forventning

1. mars kan daglig leder og eiendomsmegler Silje Skog, og kollegaene ved Nordvik Finnsnes, feire at de har levert trygge bolighandler i Midt-Troms i ett år!

foto
ETT ÅR: Eiendomsmegler Silje Skog kan feire at meglerkontoret hennes, Nordvik Finnsnes, fyller ett år 1. mars! Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked
Annonsørinnhold produsert av iNord

Det var våren 2021 at sørreisværingen Silje Skog, som er utdannet jurist, startet opp Nordvik-kontor på Finnsnes.

Eiendomsmeglerkjeden Nordvik ble startet opp i 1989, og har siden vært en av de ledende eiendomsmeglerne i Stor-Oslo. I dag finnes det nærmere 30 Nordvik-kontorer, som dekker store deler av landet.

– Grunnen til at jeg startet for meg selv, var at jeg ville sette mitt eget preg på meglertjenester lokalt. Jeg valgte å tilslutte meg franchisekonseptet til Nordvik ettersom dette var et veletablert konsept, både med tanke på kvalitet, og at de er fremst i skoene på digital markedsføring. Dette følte jeg var midt i blinken ut fra den typen tjeneste jeg selv ønsket å levere i Midt-Troms. Med Nordviks konsept i ryggen, og vår lokalkunnskap, kunne vi ta eiendomsmegling til nye høyder – også på bygda!

Ansatte egen fotograf

I Nordvik Finnsnes legger de blant annet stor vekt på å presentere boligene på en god måte.

– I større byer har de kommet langt når det gjelder boligfoto, presentasjon av eiendommer og områder. Jeg følte vi lå litt etter her «på bygda», og at det var mer å hente på en bedre visuell presentasjon av boligene, sier hun.

– I Nordvik setter vi det digitale og visuelle uttrykket høyt, og vi bruker tid på å gi gode råd for styling og forberedelse foran foto og visning. En velpresentert bolig hjelper interessenter med å se hvordan de kan sette sitt eget preg på boligen, og de får lyst til å komme på visning, legger Silje til.

Da Nordvik Finnsnes åpnet i mars 2021 var det med to ansatte: det var Silje selv, og Truls Jørgensen Aasnes, som jobber med foto, medieproduksjon og saksbehandling.

– Vi er et fremoverlent meglerkontor som virkelig brenner for det vi driver med! Vi åpnet derfor dørene med en ansatt fotograf, og utviklet vårt eget visuelle utrykk slik at Nordviks signatur var gjenkjennbart i markedsføringen vår, sier Silje.

foto
FOTO: Nordvik Finnsnes har egen fotograf, Truls Jørgensen Aasnes. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Viser virkeligheten

Nordvik bruker både vanlig foto, dronefoto og videovisning i boligannonsene sine.

– Vi er opptatt av å ta gode bilder, som viser virkeligheten. Det er ikke bare viktig å vise frem fordelene ved en bolig, vel så viktig er det at vi alltid gjør så godt vi kan for å også opplyse om ulemper i bolighandelen. Dette er fremfor alt meglers fremste rolle som tredjepart, for å trygge bolighandelen, sier Silje.

foto
VOKSER: I begynnelsen hadde Nordvik Finnsnes to ansatte: Silje Skog og Truls Jørgensen Aasnes. Etter et halvt år ansatte de også eiendomsmeglerfullmektig Maria Nilsen (til venstre). I tillegg har de en trainee, som studerer eiendomsmegling. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Vi er et fremoverlent meglerkontor som virkelig brenner for det vi driver med!

Silje Skog, Nordvik Finnsnes

Vokser fort

Ved oppstart så Silje for seg at hun kanskje måtte ansette en ytterligere megler til kontoret innen to år, men behovet skulle melde seg langt tidligere enn som så.

– Allerede etter 4-5 måneder måtte jeg si til Truls: Nå må vi enten bremse, eller gasse på, forteller hun.

– Vi valgte å gasse på, og i høst ansatte vi eiendomsmeglerfullmektig/jurist Maria Nilsen hos oss. Vi har også egen trainee, som studerer eiendomsmegling og skal megle for oss når hun er ferdig ved studiet.

For selv om Nordvik Finnsnes ble startet midt i en pandemi, har det første året gått over all forventning.

– Jeg hadde selvsagt en drøm om at det skulle gå bra for oss, men forventningene mine var nøkterne. Derfor er det ekstra gøy at vi har blitt tatt så godt imot av folk i området! Folk har villet benytte seg av tjenestene våre, og vi har hatt god tilgang på oppdrag, forteller Silje.

foto
STORT OMRÅDE: Silje Skog og kollegaene jobber i et stort geografisk område - et område hun personlig synes er landets vakreste! Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Stort område

Nordvik Finnsnes er en reindyrket eiendomsmegler, som selger boliger over hele Midt-Troms – både på Senja, i Sørreisa, i Salangen og i Målselv. De legger ikke skjul på sin store kjærlighet til området!

– Dagene er veldig varierte. I det ene øyeblikket selger vi ei stilfull leilighet i sentrum av Finnsnes, og i det neste kan det være et nydelig nedlagt gårdsbruk med strandlinje på Senja. Vi jobber i et stort geografisk område – det vakreste i landet, og vi er veldig opptatt av å fremheve dette i vår markedsføring, forteller Silje.

– Det er en kjernesak for oss å gå litt lengre enn bare å selge et hus, eller en hytte. Med vakre bygder mellom fjord og fjell, og flotte Finnsnes by, ønsker vi å vise stolthet for stedet vi bor på!

foto
STOLT: De ansatte på Nordvik Finnsnes er stolte av området de bor og jobber i, og elsker å vise det fram! Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Selge selv, eller bruke megler?

Tradisjonelt sett har det vært flere i bygdene som ønsker å ta seg av boligsalget selv. Det har kanskje vært en oppfatning blant selgere at eiendomsmeglertjenester koster mer enn det de er verdt, tror Silje.

– Men de siste par årene har det virket som om flere velger å bruke megler, og det synes jeg er gledelig! En meglers rolle er fremfor alt å påse at eiendomshandelen gjennomføres på en trygg og ryddig måte, og at interessenter får opplysninger om relevante forhold som er av betydning for handelen, sier hun.

I tillegg vil megleren bidra med god markedsføring av eiendommen.

– Når man kobler sammen god markedsføring med relevante opplysninger i salgsoppgave og på visning, er min opplevelse at det gir et godt grunnlag for salg. En trygg kjøper er nok villig til å strekke seg lengre i budrunden, enn en kjøper som føler usikkerhet ved flere forhold ved boligen, eller selve handelen, legger hun til.

Se eksempel på videofremvisning av bolig her:

foto
DRONE: Nordvik bruker både vanlig foto, dronefoto og videovisning i boligannonsene sine. Foto: Truls Jørgensen Aasnes/Nordvik Finnsnes

Nye regler

Undersøkelser viser at de fleste boligkjøpere ikke ønsker å kjøpe bolig der handelen går utenom en profesjonell mellommann – megleren.

I tillegg trådte det fra nyttår i kraft nye regler i avhendingsloven. I praksis flytter disse risikoen ved et salg fra kjøper til selger. Der det tidligere var kjøper som hadde risiko ved å «kjøpe som den er», er det i dag selger som bærer største risikoen ved et salg.

Terskelen for hva kjøper kan klage på er også blitt senket betraktelig.

foto
FEIRING: I dag, tirsdag 1.mars, fra kl 13-14 serveres det bursdagskake og kaffe på Nordvik Finnsnes, velkommen! Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

– En tryggere handel

Regelendringene kom for å bøte på de mange konfliktene ved boligsalg, og med de nye reglene mener Silje at det blir desto viktigere å velge profesjonell hjelp i salgsprosessen.

– At flere nå velger megler har åpnet opp et enda større marked for Nordvik Finnsnes. Det har etter hvert blitt flere som bruker eiendomsmegler i bolighandelen, og jeg tror flere ser verdien av det megleren kan bidra med. Det gjelder både juridiske råd, god markedsføring, og god kontakt med markedet og kjøpere som leter etter bolig, sier hun.

Bruk av eiendomsmegler kan bidra til å trygge handelen for både kjøper og selger.

– Og ved hjelp av god markedsføring er det mulig å øke hastigheten på omsetningene i distriktet, samt bidra til en bedre pris ved bolighandelen!

I dag, tirsdag 1.mars, fra kl 13-14 serveres det bursdagskake og kaffe på Nordvik Finnsnes, velkommen!