Slik holdt de vaskeriene åpne under hele pandemien

Alle ansatte ved de tre vaskeriene til vekstbedriften Mitra AS kan gi seg selv en stor klapp på skulderen. De har nemlig klart å holde hjulene i sving under hele pandemien.

Annonsørinnhold produsert av iNord
foto
Det jobbes godt inne på vaskeriet på Finnsnes. Foto: Marita Harvey

Ved å følge anbefalingene fra FHI og interne rutiner til punkt og prikke, har de unngått smitte som kunne ført til nedstenging av vaskeriene.

– Vi vasker alt fra senge- og smittetøy til arbeidsklær og diverse annet for alle helseinstitusjonene i Senja og Sørreisa kommune. Dersom vi plutselig måtte låse dørene ville det fått store konsekvenser – ikke bare for bedriften vår, men også for hele helsesektoren i området, forteller Ole-Vidar Richardsen, avdelingsleder for service, og fungerende avdelingsleder for vaskeri.

Mitra AS anses for å drive et kritisk samfunnsarbeid. To av tre vaskerier er barrierevaskerier med godkjenning for vask av institusjonstøy.

– Våre vaskerier på Finnsnes og i Senjahopen er godkjente i henhold til krav fra Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn, og vi er stolte over å være landets første vekstbedrift med denne godkjenningen. Vi jobber kontinuerlig med å oppfylle bransjestandardene til NVK. Det gjør vi for å redusere risikoen for smittespredning og sikre hygienisk rene tekstiler til kunde, samt sikre HMS-arbeid for ansatte med hovedfokus på hygiene og smittevern, sier Ole-Vidar.

Avdelingslederen understreker at kundene skal være trygge på at de vurderer alle parameter som er nødvendig for et hygienisk resultat i et kontrollert miljø.

– Kontrollprosedyrene våre sørger for at vi fanger opp eventuelle avvik slik at vi kan foreta korrigerende tiltak. Vi har stålkontroll på hygienisk og smittefri behandling av tekstiler, og vi er underforstått med faren ved kontaminasjon og konsekvensene dette kan ha for helsesektoren.

foto
Ole-Vidar Richardsen, konstituert avdelingsleder for vaskeriene. Foto: Marita Harvey

Tilbyr tjenester til både bedrifter og private kunder

Inne på vaskeriene blir du møtt av smilende og glade personale. De tar seg også av vaskerioppdrag fra reiseliv- og sjømatnæring, og andre bedrifter.

Mitra AS har også en dyktig gjeng på serviceavdelingen som tilbyr transport til og fra vaskeriene. Det er dem vi ofte ser ute i trafikken i sine godt profilerte kjøretøy. De henter og bringer tøy mellom vaskeriene og bedrifter og institusjoner. Også private kunder kan levere tøy til vask.

– Til det private markedet tilbyr vi vask av dyner, puter, pledd, soveposer, duker, gardiner, yttertøy og mopper. Vi leier også ut store, hvite selskapsduker. Særlig rundt juletider er det populært å levere inn store duker og gardiner til vask og rull, forteller Ole-Vidar.

foto
Dyktige ansatte ved vaskeriet i Senjahopen. Fra venstre: Asveig Bonsaksen, Hilde Solheim Elde, Roy-Helge Thorvaldsen og Kjell-Arne Enoksen. Foto: Marita Harvey

Varig tilrettelagt arbeid (VTA)

For de som bor i Senjahopen er nok Roy-Helge et kjent fjes for mange. Han har jobbet for bedriften i en årrekke, og trives veldig godt i sin VTA-stilling i serviceavdelingen, men tar også oppdrag for vaskeriet innimellom. Roy-Helge er en av de som virkelig bretter opp ermene og tar i et ekstra tak når arbeidet baller på seg.

– Jeg er litt som en potet, som har veldig mange ulike arbeidsoppgaver. Alt fra snekkeroppdrag til inn- og utlevering av hjelpemidler, snømåking om vinteren og gressklipping om sommeren. I tillegg stiller jeg opp i vaskeriet ved behov. Da blir det en del sortering av klær som skal vaskes, og henting og levering av tøy.

Roy-Helge bor på Skaland, men kjører hver dag på jobb til Senjahopen. Han får skryt av sine kolleger for sin stå-på-vilje og sitt positive engasjement. De påpeker også at han under pandemien har gjort et godt arbeid, også for vaskeriavdelingen i Senjahopen.

– Jeg trives utrolig godt i jobben min, men skulle veldig gjerne hatt en kar til eller to sammen med meg. Arbeidsmiljøet er fantastisk her ute, og det er høyt under taket, forteller Roy-Helge.

Kunne du tenkt deg et varig tilrettelagt arbeid? Vi har ledige plasser i Senjahopen, Gryllefjord og Stonglandseidet.

Ta kontakt med vår tiltaksleder Inger Lajord på telefon 922 95 062 for hjelp til innsøking via NAV.

foto
Merete Berntsen trives veldig godt i sin vaskerijobb på Finnsnes Foto: Marita Harvey

Meningsfulle dager

Merete Berntsen og Janne Karin Bekken har jobbet i vaskeriet på Finnsnes i mange år, og har faste stillinger i tiltaket for Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA).

– Hva betyr det for dere å ha en hverdag med jobb og faste rutiner?

– Vi synes det er veldig fint å møte folk å og ha faste rutiner i hverdagen. Det gjør godt å få gode tilbakemeldinger på at vi gjør en god jobb, og det er viktig for oss begge å føle mestring i den jobben vi gjør.

– Dere hadde en periode på 4 uker i starten av pandemien hvor alle ansatte i VTA og AFT (Arbeids forberedende tiltak) måtte være hjemme, og andre ordinært ansatte ved Mitra AS driftet vaskeriet. Hvordan opplevdes det for dere å plutselig ikke kunne gå på jobb og de faste daglige rutinene falt bort?

– Det ble langsomt, jeg savnet kolleger og det å ha en meningsfull hverdag hvor jeg virkelig gjør god nytte for meg, sier Merete som setter ekstra stor pris på det sosiale ved å jobbe for Mitra.

- Hva er det beste med å jobbe i vaskeriet?

– Vi blir kjent med folk også utenfor arbeid. Det er en fin arena å treffe folk. Vi gjør en viktig jobb når vi for eksempel får vasket og brettet klærne til de som bor på sykehjemmet.

Mitra AS tilbyr også vaskeritjenester til:

Sjømatnæringen og andre bedrifter

Spar tid, krefter og ressurser og la oss vaske arbeidstøyet for din bedrift. Det er ikke alle typer arbeidsklær som egner seg i vanlige vaskemaskiner. Vår moderne maskinpark bemannes av faglig dyktige ansatte som behandler tekstiler på en effektiv måte, og sørger for skånsom flekk- og luktfjerning.

Vi tilbyr:

 • Vask av arbeidstøy

 • Enkel avlevering og henting ved din nærmeste lokasjon – eller inngå en transportavtale med oss

 • Ved inngåelse av vaskeriavtale fakturerer vi månedlig

 • Logotrykk på arbeidstøy

Reiselivsnæringen

Hva er vel bedre enn å kunne hvile seg i mykt og rent sengetøy etter en dag fylt med utflukter og spennende eventyr! Ha fullt fokus på dine gjesters behov, mens vi tar oss av vask og tørk av tekstiler.

Vi tilbyr:

Vask av

 • arbeidstøy

 • hotelltøy

 • selskapsduker

 • gardiner

 • mopper/kluter o.l.

 • Trykk på tekstiler

 • Utleie av selskapsduker og hotelltøy

 • Henting og levering til avtalt tid og sted

Vaskeriene våre finner du her:

Strandveien 110, 9300 Finnsnes

Mefjordveien 1419, 9386 Senjahopen

Helsesenterveien 20, 9392 Stonglandseidet

Ønsker du et tilbud på vaskeritjenester for din bedrift?

Ring oss på 778 50 536 eller send en e-post til firmapost@mitras.no