Malermester Steinar Richardsen søker deg som har lyst til å bli faglært innen fargerikt og variert yrke!

Malermesterfirmaet Schwenke & Richardsen AS på Finnsnes er i vekst, og har mange spennende oppdrag. Nå søker de etter deg som har lyst å skape noe, og jobbe fysisk. Du trenger ikke å ha fagbrev – det kan du skaffe mens du arbeider!

foto
Malermester Steinar Richardsen og Hubert Szeliga søker flere dyktige kollegaer. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked
Annonsørinnhold produsert av iNord

Som håndverker går du en sikker jobbframtid i møte, og Schwenke & Richardsen AS i Midt-Troms søker etter deg som har lyst til å bli faglært enten du er 20 eller 40 år.

– Som lærling/voksenlærling hos oss vil du få all nødvendig opplæring for å kunne ta fagbrev, samtidig som du får en spennende og variert arbeidshverdag og en lønn til å leve av under utdannelsen sier daglig leder og malermester Steinar Richardsen.

Ta kontakt med malermester Steinar Richardsen på telefon 481 76 416 eller e-post steinar@schwenke.no hvis du synes det høres interessant ut.

Jobber på store og viktige bygg

Schwenke & Richardsen AS i Midt-Troms har de siste årene jobbet på det ene signalbygget etter det andre. Nylig er arbeidet deres på det nye Salmar-anlegget på Klubben ferdig, og nå står Salmars settefiskanlegg i Jøvika, restaurering av Sørreisa sentralskole, og omsorgssenteret i Brøstadbotn for tur.

– Dette er store og viktige prosjekter, og vi er stolt av faget vi utøver. Når vi jobber med slike prosjekter blir vi godt kjent, og vi deltar fra start til slutt. Det er en helt spesiell følelse å være med å skape slike signalbygg, sier Richardsen.

foto
Schwenke & Ricardsen AS jobber oftest i proffmarkedet med store og viktige signalbygg i regionen. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Interesse for byggfag

Med voksende oppdragsmengde er firmaet nå på jakt etter flere medarbeidere.

– For å jobbe hos oss trenger du ingen spesiell bakgrunn, men du bør ha interesse for byggfag, og like å jobbe fysisk og skape noe med hendene og kroppen. Vi har tre fast ansatte som har startet hos oss uten bakgrunnskunnskap, og som har blitt dyktige arbeidere på godt fagnivå, forteller Richardsen.

Disse tre skal nå starte på løpet mot fagbrev. Et fagbrev i håndverksfag er gull verdt. Hos Scwhenke & Richardsen kan du få fagbrev innen maler og gulvlegger.

– Med et fagbrev i hånda, kan du velge hvor du vil jobbe. Fagbrev er en dokumentasjon på at du har oppnådd et tilstrekkelig og godt nivå innen faget, sier Richardsen.

Malermesteren har god erfaring med å ansette voksne folk med erfaring fra andre bransjer.

– Det viktigste er at de har grunnleggende rutiner som å stille på jobb hver dag, og yte i løpet av arbeidsdagen. Det er mange som har havnet på feil hylle, og tatt teoretisk utdanning først. Hvis du er motivert til å jobbe mer kreativt og fysisk, og skape noe, er det bare å ta kontakt, sier Richardsen.

foto
Ole-Kristian Haakseth begynte i Schwenke & Richardsen for snart ti år siden. Han angrer ikke på jobb-byttet. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Fra pizzakokk til maler

En av de tre som nå starter opp med fagbrevutdanning er Ole-Kristian Haakseth som har jobbet i Schwenke & Richardsen AS i snart ti år. Før han begynte i firmaet hadde han en fargerik karriere bak seg.

– Jeg gikk på allmennfag på videregående, men var lei av skolen og begynte å jobbe rett etterpå. Jeg har arbeidet med litt av hver, alt fra pizzakokk til å kjøre lastebil, og selge maling på en fargehandel.

På fargehandelen ble han kjent med Steinar Richardsen, som var kunde, og da Schwenke & Richardsen AS søkte etter ansatte, tok Ole-Kristian Haakseth ikke lang betenkningstid.

– Jeg har aldri angret på det, og jeg stortrives på jobb. Det er varierte dager, og jeg har lært masse. Jeg jobber med alt fra sparkling og maling, til gulvlegging og legging av keramisk flis.

Lære underveis

Firmaet er vant til å lære opp nye medarbeidere som ikke har formell bakgrunn.

– Steinar har vært en mentor og en læremester. Jeg har fått opplæring og veiledning, samtidig som vi har konstruktive diskusjoner. Jeg har lært mange forskjellige operasjoner, og lært mye forskjellig nytt utstyr som jeg ikke kjente til fra før. Vi benytter maskinelt utstyr fra sparkling, sliping og til påføring av maling. Det har vært en trinnvis lærekurve, forteller Haakseth.

foto
Steinar Richardsen og Hubert Szeliga forteller om godt arbeidsmiljø og en trygg arbeidsplass. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Trygg jobb

I tillegg til lokale bedriftskunder har Schwenke & Richardsen gjennom samarbeid med andre i Håndverkergruppen nasjonale rammeavtaler, som for eksempel forsikringsselskap som gjør at de får oppdrag med å rette opp skader.

– Vi har en trygg og god arbeidsplass, og vi tar godt vare på våre ansatte, sier Richardsen.

Det kan Ole-Kristian Haakseth skrive under på.

– Det er ordnede forhold, og bedriften på stell. Vi er en god gjeng som jobber i lag.

Han forteller om gode dager med en normal arbeidstid fra 7-15, og ikke helgearbeid. Selv om det er fast arbeidstid har de også mulighet til å være fleksibel, hvis de ønsker å jobbe inn en fridag.

– Vi har en god tone mellom oss, og det er lite sykefravær i firmaet. Bedriften har vært meget innovativ, og vi har utstyr som gjør at vi jobber mer effektivt og ikke unødvendig belaster rygg, nakke og knær.

Ole-Kristian Haakseth møter ofte fordommer om at «alle» kan male.

– Alle får nok til å male, men det ligger så utrolig mye bak. Forarbeid som sparkling og sliping er en kunst i seg selv, og det skal legges på rette mengder maling og unngå søl. Selve malingen er bare en liten bit av jobben vår, det er alt annet som tar tid.

foto
Ole-Kristian Haakseth er stolt over arbeidet. Nå starter han på veien mot å bli faglært. Foto: Kariann Bjørnerøy, Folkebladet Marked

Stolt av jobben

Med flere signalbygg og konkrete jobber er det lett å være stolt. – Jeg peker ofte på bygg og forteller ungene at «det har jeg vært med å bygge». Det gir en god følelse å være med å skape noe, og vi har mange slike prosjekter. Når kunden og brukerne er kjempefornøyd gir det motivasjon til å holde på videre.

Ta kontakt med malermester Steinar Richardsen på telefon 481 76 416 eller e-post steinar@schwenke.no hvis du synes det høres interessant ut.

Det er mange muligheter på jobb i Håndverksgruppen dersom man har lyst å utvide horisonten, ønsker mer ansvar eller en lederstilling.

foto
I Håndverksgruppen er det mange muligheter for jobb - over hele landet.