Feirer ett kvart århundre med bruktbil

25. mai er det hele 25 år siden Bilsenteret Finnsnes først så dagens lys. Det skal ikke gå ubemerket hen.

foto
FEIRING: Bilsenteret Finnsnes kan nå feire 25-årsjubileum! Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked
Annonsørinnhold produsert av iNord

– At vi nå fyller 25 år skal selvsagt markeres, sier Jørn-Inge Enevoldsen, som sammen med Ole Johannessen er eier av Bilsenteret Finnsnes.

– Det blir overraskelser både til kundene og de ansatte, og vi satser også på å ta med de ansatte på en jubileumstur til høsten, legger han til.

Startet i 1997

Jørn-Inge Enevoldsen har vokst opp med «olje i blodet». Det var nemlig hans far, Willy Olsen, som sammen med Raymond Harland startet opp Bilsenteret Finnsnes i 1997.

– Både jeg og Willy jobbet opprinnelig i Bilco – Willy på verkstedet, og jeg som disponent, forteller Raymond Harland.

– Vi reiste en del rundt til Bilcos andre lokasjoner i Nord-Norge, og det var på en av disse reisene vi begynte å snakke om å starte noe for oss selv. Vi var gode venner, og visste hva hverandre sto for, så det passa bra, fortsetter han.

foto
GRÜNDERE: Det var Willy Olsen og Raymond Harland som sammen startet opp Bilsenteret Finnsnes i 1997. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

– Aldri i tvil

Det endte med at både Harland og Olsen sa opp jobbene sine i 1996. Videre fikk de leid et lite lokale på Valen, og 27. mai 1997 sto følgende å lese i Folkebladet:

«Mandag åpnet nystartede Bilsenteret på Finnsnes dørene. Fra sin plassering på Valen ønsker Raymond Harland og Willy Enevoldsen å tilby bruktbiler for hele Midt-Troms».

– Vi var egentlig aldri i tvil om at vi skulle få det til – bruktbil var noe vi kunne, hadde mye kunnskap om, og hadde holdt på med lenge. Det selges langt flere bruktbiler, enn nye biler i Norge, og det var noe vi så en stor mulighet i, forteller Harland.

– Og det gikk faktisk bra fra første dag! Det første halve året solgte vi mellom 60 og 70 biler.

foto
Folkebladet 27. mai 1997. Foto: Faksimile Folkebladet

Bruktbil som hovedfokus

Bruktbilsatsningen har alltid vært kjernen i Bilsenteret Finnsnes, men de har også supplert med nye biler, og har ført flere ulike nybilmerker gjennom årene:

– Allerede i desember 1997, et halvt år etter oppstart, fikk vi Opel-agenturet for Midt-Troms, som et samarbeid med Bjerkvik Auto. Etter noen år med Opel, gikk vi over til Honda, forteller Harland.

I dag fører Bilsenteret Suzuki, Isuzu og BYD.

– BYD fikk vi inn i år, sier Jørn-Inge Enevoldsen.

– Det er tøff konkurranse, med mange bilforhandlere i et lite område her i Midt-Troms, men vi drar nytte av å være såpass store på bruktbil som vi er. I tillegg har vi mulighet til å snu oss raskt ut fra hva markedet krever og ønsker. Den siste tiden har folk ønsket seg elbil, og det kan vi nå tilby med nye BYD Tang, legger han til.

foto
HADDE TROA: Willy Olsen og Raymond Harland tvilte aldri på at det skulle gå bra for Bilsenteret Finnsnes. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Nye lokaler

Allerede da Bilsenteret først åpnet på Valen i ’97, hadde Harland ei tomt i Otterveien på Finnsnes. Tanken var å bygge nye lokaler der med tiden.

– Spørsmålet var bare hvor fort vi ville få det til, sier han.

Fra å være en helt nyoppstartet bedrift i leide lokaler, utviklet Bilsenteret seg fort. Allerede året etter oppstart, i 1998, så Bilsenteret muligheten til å begynne byggingene av sine nye lokaler.

– Det ble en hektisk periode for oss, men 15. februar 1999 kunne vi endelig innvie de nye lokalene. Dette er de samme lokalene som Bilsenteret holder til i den dag i dag, forteller Harland.

Stolt av staben

Selv om begge gründerne hadde troa på bedriften, var ingen av dem klar over at Bilsenteret skulle bli såpass stort, såpass fort:

– Men det gikk bra for oss allerede fra start! Vi økte omsetningen hvert eneste år, og solgte flere og flere biler. I begynnelsen var vi bare tre ansatte – nå er det fire ganger så mange, sier Harland.

Han er tydelig stolt av staben, og mener de ansatte har en stor del av æren for Bilsenterets suksess gjennom årene:

– Vi har hatt veldig gode, stabile medarbeidere, som har jobbet på Bilsenteret over mange år. Det har vært viktig for oss å ta godt vare på våre ansatte, for uten dem hadde vi aldri oppnådd så gode resultater som vi har gjort – det er sikkert!

foto
NYE EIERE: Nå er det Jørn-Inge Enevoldsen og Ole Johannessen som er eiere av Bilsenteret Finnsnes. Foto: Kariann Bjørnerøy/Folkebladet Marked

Nye eiere

1.januar 2021 bestemte Willy Olsen og Raymond Harland seg for å trekke seg ut av eierskapet i Bilsenteret, og la yngre krefter slippe til. Bedriften ble da solgt til Willys sønn Jørn-Inge Enevoldsen og Ole Johannessen, som har jobbet i bedriften i 20 år.

Ketil Johansen tok over rollen som daglig leder.

– Etter nesten 24 år, var det på tide å la noen andre overta, og få litt mer fri, ler Harland.

– Og vi var trygge på at de som tok over ville føre videre Bilsenteret på en ordentlig måte. Det har de også bevist!

foto