Slik kommer du deg til fem varme, solfylte reisemål

Drømmer du om krystallklart vann, hvite strender og palmesus? Med Norwegian kan du reise fra Tromsø til en rekke solrike destinasjoner.

foto
Annonsørinnhold produsert av iNord

Jo lenger det blir siden sist vi var ute og reiste, jo mer presserende blir drømmen om endelig å kunne dra til sydligere strøk igjen.

Hvordan var det egentlig å ligge rett ut på en solseng med en god bok i den ene hånden og en iskald brus i den andre, mens alt man kunne høre var lyden av bølgeskvulp og barnelatter?

foto
Antalya.

Det er bare én måte å finne ut av det på!

Ønsker du å planlegge vårens eller sommerens ferieturer allerede nå, har Norwegian gjort det både trygt og enkelt for deg. Du kan fly til en rekke populære badedestinasjoner.

Siden smittesituasjonen i Europa hele tiden endrer seg, har Norwegian valgt å forlenge ordningen som gjør det mulig å booke om billetter gebyrfritt. Det gjelder alle flyreiser som er bestilt frem til 28. februar 2022, så lenge hele reisen i den nye bestillingen, inkludert returreise, er gjennomført innen 29. oktober 2022.

foto
Málaga.

Ser frem til å ta tilbake gamle tradisjoner

Mange av oss kjenner på et savn etter å reise, kanskje sterkere enn noen gang. Selv følelsen av bare å ha noe spennende å se frem til har vært mangelvare de siste årene.

– Ja, som vi savner å reise. Nå når det er så vått, mørkt og kaldt ute, er det ingenting som frister mer enn en ferie fylt med sol, varme, kultur, bading og gode matopplevelser.

foto
Andreas Karth Roald i Nice. Foto: Privat

Det sier Andreas Karth Roald. I nærmere 15 år reiste han og kona Julie på årlige ferieturer til Nice. Så fikk de en liten datter, og ferielivet ble nedprioritert. Da de endelig var klare til å pakke kofferten igjen, inntraff pandemien. Gjensynet med Den franske rivieraen ble nok en gang satt på vent.

Helt til nå.

– Nå skal endelig datteren vår få ta del i det som har vært en viktig tradisjon for oss omtrent så lenge jeg kan huske. Jeg klarer nesten ikke å vente til vi ligger på stranden og bare nyter livet igjen.

– Betryggende med fleksible billetter

Når Andreas og familien endelig skal ut på tur igjen, er en enkel og behagelig reiseopplevelse viktigere enn noen gang.

Derfor setter han stor pris på den ekstra fleksibiliteten Norwegian tilbyr på reiser bestilt før 22. februar 2022.

– Det er veldig betryggende med fleksible billetter. Men det er ikke bare derfor vi er så glad i å fly med Norwegian. Vi elsker også at de tilbyr så mange direkteruter og at det er flere avganger til alle destinasjonene. Det fører til at vi står fritt til å planlegge ferien vår akkurat sånn det måtte passe for oss.

Derfor unngår de også helst pakkereiser.

– Ja, når vi endelig kommer oss sørover igjen, ønsker vi å stå fritt til å bo, spise, bade og kose oss akkurat der vi selv ønsker. Også er flytidene mye mer gunstige enn med charterfly, sier han.

foto

Nice

At Andreas elsker Nice, råder det liten tvil om. Men det er han heller ikke alene om. Den sydfranske perlen er Frankrikes nest mest besøkte by etter Paris, og har fått kallenavnet Nice la Belle, «Den vakre Nice», av en grunn.

– Med hvite strender, høye klipper, blått hav og palmer på rekke og rad forstår jeg godt at Nice har fått kallenavnet sitt. Men byen har så mye mer å by på. Kunst og kultur. God mat og drikke. Denne byen har alt.

foto

Og selv om byen er akkurat så vakker som bare en by i Syd-Frankrike kan bli, er den ikke like pompøs og gramorøs som andre deler av Den franske rivieraen er kjent for å være.

– Vårt inntrykk av Nice har bestandig vært at byen er full av jordnære, fine mennesker. Du kan spise på noen av verdens beste restauranter, bade fra nydelige strender og flanere i fotsporene til store kunstnere som Picasso og Matisse, samtidig som du er omringet av en helt hverdagslig sydenstemning. Det er helt nydelig, sier Andreas.

foto

Alicante

Den spanske kystbyen har vært blant nordmenns mest populære reisemål i en årrekke.

Kjent for solfylte torg, endeløse sandstrender, shopping og en rik kultur, er Alicante en naturlig destinasjon for de som vil ha alt på ett sted.

– Alicante er en flott destinasjon, både for store og små. Her kan du ha en hyggelig familiedag på stranda, ta med barna til badeland, eller rett og slett nyte en lang og rolig dag på en av Alicantes berømte golfbaner, sier Jo Røsvik Angell, ruteplanlegger i Norwegian.

foto

I tillegg til sol, golf, bading og shopping har Alicante også mye å by på for den kulturinteresserte.

På Benacantil-fjellet like nord for byen finner du for eksempel Castillo de Santa Bárbara, et fort fra middelalderen som ikke bare er proppfullt av historie, men som også byr på en vanvittig utsikt over hele Alicante.

foto

Antalya

Ofte omtalt som Den tyrkiske rivieraens hovedstad, byr Antalya på alt man kan forvente av en middelhavsmetropol – og enda litt til.

Enten du er på utkikk etter et femstjerners hotellopphold langs en av verdens fineste strender, eller om du heller bare har lyst på en fartsfylt ferie på studentbudsjett, har Antalya noe for deg.

– I Antalya har du den moderne storbyen, med tilhørende handlegater, shoppingsentre og flotte strender på den ene siden, og det gamle Tyrkia med sin rike historie og fascinerende ruiner på den andre, sier Angell.

foto

I tillegg til nærmest å komme med solgaranti store deler av året, kan Antalya friste med en rekke spennende attraksjoner.

Er du av typen som blir litt lei av soling og bading etter en stund, kan du sjekke ut en av byens mange eksotiske markeder og basarer, eller besøke spennende turistattraksjoner som Antalya Aquarium og Minicity, et anerkjent utendørs museum med tyrkiske bygninger i miniatyr.

Det skal godt gjøres å kjede seg i Antalya. Men hvis du mot formodning skulle ønske enda flere opplevelser, ligger byen bare et par timer unna andre populære reisedestinasjoner, som Alanya, Kemer, Manavgat og golfparadiset Belek.

foto

Málaga

Lengter du etter sol, sjø, palmesus og smakfull tapas, gjerne ispedd en god porsjon kultur og historie? Da er Málaga midt i blinken for deg, hovedstaden på Costa del Sol og Pablo Picassos fødested.

De historiske bygningene i sentrum ligger rundt bykjernen og gir et varmt og vakkert særpreg.

Málagas matfat er en fest for smaksløkene, og her kan du velge og vrake mellom innovative spisesteder, koselige kafeer og mer tradisjonelle tapasrestauranter.

foto
LEVER AV OG FOR TURISTER: Teoh er glad turistene er tilbake for å handle ibéricoskinke. Foto: Tobias Willumstad

Teoh, som selv er født og oppvokst i Málaga, jobber i iberico-utsalget Casa DBandera. Han er en av dem som virkelig har kjent ringvirkningene av pandemien på kroppen. Nå er Teoh sjeleglad for at turistene kommer tilbake igjen.

– Pandemien har vært en veldig tøff periode for oss. Vi måtte stenge ned i flere måneder. Da hadde vi ingenting å gå til. Nå er det som om ting begynner å normalisere seg litt.

Nå selger de ansatte hos Casa DBandera flere råvarer fra andre lokale produsenter for å støtte hverandre økonomisk. Når han får spørsmålet om hva som er det beste med byen, kommer svaret kontant:

– Været! Det er fantastisk. Det er denne atmosfæren du leter etter når du er på reise. Ibéricoskinken vår er vi dessuten kjent for, smiler han.

foto

Ta turen innom Picasso-museet i sentrum før du rusler ned til det romerske amfiteateret «El Teatro Romano» – Málagas eldste monument. En titt innom matmarkedet Mercado Central de Atarazanas er en opplevelse i farger og smaker.

Her finner du fersk sjømat, frisk frukt og grønt, nøtter, krydder – og klippfisk fra Norge.

Et annet høydepunkt – bokstavelig talt – er Castillo de Gibralfaro. Slottet, og den tilhørende festningen, er fra det 14. århundre og byr på en spektakulær utsikt over hele byen.

  • Málaga er en populær feriedestinasjon for soloreisende, vennepar, kjærester og familier. Her får du litt av alt. Ta turen nå!

foto

Gran Canaria

Alle som søker sol og varme, vil på et eller annet tidspunkt vurdere Gran Canaria som en mulig destinasjon. Og det er ikke så rart.

Det stabile, varme klimaet, de flotte hotellene og restaurantene, det forlokkende badevannet og de vakre strendene tiltrekker seg normalt flere hundre tusen nordmenn hvert eneste år.

Gran Canaria er for mange syden med stor S. Her kan du bade, sole deg, shoppe og spise tapas til den store gullmedaljen. Uansett om du reiser med eller uten barn, er det plenty av ting å finne på her.

foto

Uansett når på året du skal ut og reise, vil du mest sannsynlig få fint vær på Gran Canaria. Derfor velger mange å benytte seg av muligheten til å rømme fra kulden og besøke øya en gang i løpet av vinterhalvåret. Men også om våren og sommeren er klimaet bra.

– På Gran Canaria er det sydentemperaturer og -stemning uansett når på året du velger å reise, sier Angell.

Det enkle valget

Så - kribler det i magen når du tenker hvordan det vil være å slappe og nyte livet på noen av Europas deiligste strender igjen, er det bare å bestille reisen hos Norwegian.

Og på turen kan du samle Cashpoints til neste reise allerede når du sitter på flyet gjennom lojalitetsprogrammet Norwegian Reward.

Hva venter du på?

Tips til reisende:

• Er passet ditt gyldig? Vi er ikke like vant til å reise som før pandemien, og det er lang ventetid hos politiet for bestilling av nytt pass.

• Pass på hvor mye bagasje du pakker. Usikker? Sjekk regler for bagasje her.

• Varer flyturen mer enn 2,5 timer? Da kan du forhåndsbestille mat her.

• Usikker på om du kan reise nå? Her er myndighetenes reiseråd.