Fantastiske opplevelser i Europas beste storbyer

Med direktefly trenger du ikke mange feriedager for å oppleve inspirerende kultur, underholdning og spennende restauranter. Se hvilke storbyer du enkelt kan fly til fra Tromsø.

Annonsørinnhold produsert av iNord
foto
Foto: GULDSMEDEN HOTEL MANON LES SUITES

Strenge reiserestriksjoner i snart to år har gjort at mange av oss er utsultet på storbyferie med både shopping og severdigheter.  Hva med å planlegge en deilig ferie til våren, eller sommeren, i en av Europas aller beste storbyer?

For hvordan var det egentlig å rusle rundt i shoppinggatene i London, eller nyte en croque monsieur på en fortauskafé i Paris? Varmer fortsatt solen i ansiktet i Málaga?

Det er bare én måte å finne ut av det på!

Med Norwegian kan du fly til en rekke ulike storbyer over hele Europa med mulighet for sol og avslapping, kulturliv og byfølelse.

Siden smittesituasjonen i Europa hele tiden endrer seg, har Norwegian forlenget ordningen som gjør det mulig å booke om billetter gebyrfritt.

– Det gjelder flyreiser som er bestilt frem til 28. februar 2022. Hele reisen i den nye bestillingen, inkludert returreise, må være gjennomført innen 29. oktober 2022, sier Ståle Zahl, salgssjef i Norwegian.

foto
Foto: Tobias Willumstad

Málaga

Lengter du etter sol, sjø, palmesus og smakfull tapas, gjerne ispedd en god porsjon kultur og historie?

Da er Málaga midt i blinken for deg, hovedstaden på Costa del Sol og Pablo Picassos fødested. De historiske bygningene i sentrum ligger rundt bykjernen og gir Málaga et varmt og vakkert særpreg.

Det meste er i gåavstand enten du vil bade eller rusle rundt i byen. Málagas matfat er en fest for smaksløkene, og her kan du velge og vrake mellom innovative spisesteder, koselige kafeer og mer tradisjonelle tapasrestauranter.

Bestill fly til Málaga fra Tromsø her!

foto
LEVER AV OG FOR TURISTER: Teoh er glad turistene er tilbake for å handle ibéricoskinke. Foto: Tobias Willumstad

Teoh, som selv er født og oppvokst i Málaga, jobber i iberico-utsalget Casa DBandera. Han er en av dem som virkelig har kjent ringvirkningene av corona-pandemien på kroppen. Nå er Teoh sjeleglad for at turismen er litt mer tilbake til normalen.

– Pandemien har vært en veldig tøff periode for oss. Vi måtte stenge ned i flere måneder. Da hadde vi ingen ting å gå til. Nå er det som om ting begynner å normalisere seg litt.

Nå selger de ansatte hos Casa DBandera flere ulike råvarer fra andre lokale produsenter for å støtte hverandre økonomisk.

– Vi er helt avhengig av at turistene kommer. Jeg vil si at 95 prosent av omsetningen er fra turistene alene.

Når han får spørsmålet om hva som er det beste med byen, kommer svaret kontant:

– Været! Det er fantastisk. Det er denne atmosfæren du leter etter når du er på reise. Ibéricoskinken vår er vi dessuten kjent for, smiler han.

foto
Foto: Tobias Willumstad

Málaga på 1-2-3

3 attraksjoner:

1) Picasso-museet: Málaga er fødestedet til Pablo Picasso. Familien hans har donert 285 av hans verk – alt fra tidlige, mer naturalistiske malerier til den abstrakte stilen han etterhvert ble så kjent for.

2) Det romerske teater: Det eldste monumentet er “El Teatro Romano“ – et romersk amfiteater som lå begravd under stein i mange århundrer før anleggsarbeidere kom over ruinene i 1951.

3) Castillo de Gibralfaro: Kom deg opp i høyden ved å besøke byens eldste festning. Slottet, og den tilhørende festningen, er fra det 14. århundre, og her får du en spektakulær utsikt over hele byen.

2 hoteller: Hotel Molina Lario er stedet du bør bo for å få en nydelig utsikt til Catedral de la Encarnación. Legg på svøm i bassenget på takterrassen, eller nyt solnedgangen herfra. Ønsker du å bo som et luksusdyr, er et par netter på ærværdige Palacio Solecio å foretrekke.

1 tips: Ønsker du å oppleve noe skikkelig spansk, anbefales en tur innom matmarkedet Mercado Central de Atarazanas. Her får du fersk sjømat, frisk frukt og grønt, nøtter, krydder – og klippfisk fra Norge.

Bestill fly til Málaga fra Tromsø her!

foto
Foto: Tobias Willumstad

Tips til reisende

Det er for tiden høyt smittetrykk i flere europeiske land. Norwegian anbefaler alle som vurderer en tur til utlandet å planlegge godt og sette seg godt inn i innreisereglene for landet du skal besøke.

Her er myndighetenes oppdaterte reiseråd.

foto
Foto: FOTO: TOUR MONTPARNASSE

Paris

Byen hvor forfattere drar for å skrive, kunstnere for å male og elskere for å ... Paris er i seg selv et av verdens mest besøkte turistmål, der Louvre, Eiffeltårnet og Notre-Dame må oppleves.

Du kan handle i den verdenskjente handlegaten Champs-Élysées, eller i Galeries Lafayette, som har alt under et spektakulært takvindu av blyglass. Nord for sentrum ligger også verdens største loppemarked, Marché aux Puces de Saint-Ouen.

Ellers bør du smake makronene på Pierre Hermé, og kanskje unne deg presset and på verdens tredje eldste restaurant, La Tour d'Argent. Den påstår å ha åpnet i 1582, og er fortsatt en favoritt blant foodies – med én Michelin-stjerne.

foto
Foto: Foto: Unsplash

Paris på 1-2-3

3 typer parisercafeer:

1)For historisk sjarm og eleganse: Café de Flore og Les Deux Magots.

2) For hyggelig samtale og croissants: Café de l´Industrie eller Cravan.

3) For moderne barista-kaffe: Republic of Coffee eller Ten Belles.

2 hoteller: Four Seasons Hotel George V er et ikonisk landemerke av luksus i en by av luksus, mens Brach Paris er byens nyeste yndling, med en fantastisk utsikt fra (boblebadet på) takterrassen.

1 tips: Få panoramautsikt over byen og de fineste severdighetene – inkludert Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre-Dame, Les Invalides, Louvre, Sacré-Cœur, Pantheon og flere – fra Montparnasse-tårnet i 6. arrondissement.

Bestill fly til Paris fra Tromsø her!

foto
Foto: Unsplash

Trygg reise

Med Norwegian er du trygg og komfortabel på reisen

Når vi nå endelig kan planlegge og dra på ferieturer igjen er en enkel, trygg og behagelig reiseopplevelse viktigere enn noen gang. Med Norwegians reiseapp har du full kontroll hele turen:

– I appen kan du enkelt få oversikt over reisene dine. Der kan du også endre bookingen din, sjekke inn – og hente digitalt boardingkort. Dette for å gjøre reisen din mest mulig touch free når du kommer på flyplassen, sier Ståle Zahl i Norwegian.

foto
Foto: Unsplash

London

Europas storby med stor S; hva med å planlegge en vår- eller sommertur hit? Her finner du klassikere som London Eye, Buckingham Palace, musikaler, samt fantastiske gallerier, spisesteder og kulturopplevelser.

Liker du design og kunst bør du sjekke ut Victoria and Albert Museum i Knightsbridge og Tate Modern som ligger ved Themsen.

Et par nye restauranter som er verdt å merke seg er Rita's Dining og Sessions Arts Club. Sistnevnte er en restaurert, gammel murbygning i Clerkenwell, innredet med tunge fløyelsgardiner og store planter – hvor maten står i stil til det kule interiøret.

foto
Foto: NoMad Hotel

London på 1-2-3

3 steder for afternoon tea: En sjarmerende, britisk tradisjon med røtter til 1800-tallet er å drikke en kopp te (med melk), med noe smått og søtt til, mellom lunsj og middag. Velg 1) Claridge's Hotel i Mayfair for tradisjonell luksus, 2) The Orchid Lounge i Pan Pacific Hotel for spektakulær asiatisk fusion, eller nyt utsikten på 3)en båttur på Themsen sammen med godsakene. Søk etter «afternoon tea river cruise thames» for flere tilbydere.

2 hoteller: NoMad i Covent Garden åpnet i mai, og er allerede på alle lister over byens beste, mens Chiltern Firehouse i Marylebone har vært en favoritt siden åpningen i 2013. Hotellene har til felles at de ligger i vernede bygg, NoMad i et rettshus fra 1879 og Chiltern firehouse – ikke overraskende – i en brannstasjon fra 1889.

1 tips: Sjekk timeout.co.uk før du drar, så vet du alt om hva som foregår i London.

Bestill fly til London fra Tromsø her!

foto
Foto: Visit Copenhagen

København

I København finner du alt hva hjertet begjærer, pakket inn i hygge og historie! Byen er kjent for sine mange museer og frister til fantastisk shopping. I tillegg til mote og interiør kryr det av gode designbutikker: A. Petersen Collection & Craft byr for eksempel på dansk kunsthåndverk, og Studio Oliver Gustav er en opplevelse i seg selv.

Utover den verdenskjente restauranten Noma finner du 20 andre spisesteder med Michelin-stjerne. For den design- og arkitekturinteresserte er nye godbiter som CopenHill og Cirkelbroen populære.

foto
Foto: Visit Copenhagen

København på 1-2-3

3 museer:

1) Copenhagen Contemporary holder til i en 7000 kvm stor skipsbyggerhall fra 1872, og har siden 2016 vært et av Skandinavias viktigste senter for internasjonal, moderne kunst.

2) Thorvaldsens Museum er også kjent som byens første museum, tilegnet billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bygningen fra 1848 er også svært vakker.

3) Davids Samling er en privat kunstsamling i et historisk bygg, nær Kongens Have. Her finner du kunst fra hele verden, der særlig den islamske samlingen er unik i Europa.

2 hoteller: Villa Copenhagen er hotellet «alle» vil bo på, mens Guldsmeden Manon Les Suite er rimelig øko-luksus, og «et lite stykke Bali midt i København».

1 tips: Test ut Valbyparken, rett syd for sentrum. Her finner du 65 mål park med flere temahager, naturlandskap, lekeplasser, disc-golf og piknikbord. Og en strand.

Bestill fly til København fra Tromsø her!

foto
Foto: Unsplash

Amsterdam

Amsterdam klatrer på rangstigen av designhovedsteder, og gir Berlin konkurranse om å ha den hotteste kunstscenen i Europa. Hva med å besøke Hembrugterrein nordvest i byen, der en gammel ammunisjonsfabrikk er forvandlet til et område for kunst og design.

Rett over kanalen fra sentralstasjonen ligger et transformert verft med en levende kulturscene, og her er også et av Europas største loppemarked.

Amsterdam har også mye godt å by på, alt fra Michelin-stjernemat til rå sildesandwicher. Har du ikke prøvd en «broodje haring» anbefales du å bestille fra en «haringhandel», som er små sildevogner rundt i byen.

Ellers er «bitterballen» mer trendy snacks, det er små frityrstekte kjøttboller som dyppes i sennep.

foto
Foto: The Pulizer

Amsterdam på 1-2-3

3 restauranter:

1) Spectrum i Waldorf Astoria har to Michelin-stjerner og serverer tradisjonell hollandsk mat i moderne fortolkning.

2) Foodhall i Oud-West er en mathall med utvalg fra mange land og stiler og er et favorittsted blant både fastboende og tilreisende.

3) I Frankendael-parken øst for sentrum ligger en unik restaurant, De Kas, i store drivhus fra 1926. Her brukes kortreiste ingredienser med mye grønnsaker, og uttrykket på maten har gjort restauranten til en av verdens mest omtalte.

2 hoteller: The Hoxton i gamlebyen er supertrendy og gir mye for pengene, mens The Pulitzer består av 25 historiske kanalhus fra 1600- og 1700-tallet, omgjort til ett og samme hotell, med en sentral bakhage og en svært god restaurant; Jansz.

1 tips:Sjekk amsterdamart.com for en god oversikt over kunst og kultur, og kjøp Iamsterdam City Card på forhånd.

Bestill fly til Amsterdam fra Tromsø her!

foto

Norwegian flyr også til disse storbyene

foto

Dette bør du oppleve i Bergen:

Bryggen, Fløybanen, restauranter og shopping. Akvariet, Naturhistorisk museum, sjø og fjell - Bergen har noe for alle.

Bestill billetter til Bergen her.

foto

Dette bør du oppleve i Longyearbyen:

Dette er kanskje ikke en stor storby, med rundt 2500 innbyggere.

Likevel finnes det hoteller, restauranter og butikker side om side med snøscootere og barskt klima.

Bestill billetter til Longyearbyen her.