Vraket klær og hårprodukter – startet el-bedrift

Det var ikke gitt at Demas AS skulle se dagens lys. I dag er Brøstadbotnbedriften Norges andre største på sitt felt, og ønsker seg flere ansatte.

foto
NYANSATT: Helene Killi Tvenning startet i januar 2021 og jobber i produksjonen i Demas i Brøstadbotn.
Annonsørinnhold produsert av iNord

– Foreldrene mine bestemte seg tidlig på 70-tallet for å flytte til Dyrøy for å starte egen bedrift. En stund prøvde de å utvikle hårprodukter, i neste øyeblikk var de med å starte klesbutikk. De startet etter hvert opp elektroforretning, kjøleservice og elektromekanisk bedrift. Til slutt falt valget på elektriske tavler, og Demas AS så dagens lys i 1989, forteller Rakel Jensen, assisterende direktør og administrativ leder i familiebedriften.

Jensens foreldre er gründerne Per og Ann-Brith Jensen, som har ledet bedriften i over 30 år. I dag har de gitt over roret til barna Rakel og Levi (administrerende direktør), som etter mange år borte fra kommunen har flyttet tilbake for å drive og utvikle bedriften videre.

foto
NY GENERASJON: Søsknene Levi og Rakel Jensen har flyttet tilbake til Dyrøy for å utvikle bedriften videre.

Brøstadbotn-bedrift

Demas AS har hovedkontor i Brøstadbotn i Dyrøy kommune, og er en bedrift som produserer elektrotavler til installatører og offentlig sektor.

– Vi har om lag 50 ansatte – derav 35 ved hovedkontoret vårt, forteller Jensen.– Det gjør oss til den største privateide bedriften i Dyrøy, legger hun til.

Leverer til elektrobransjen

Demas AS er den andre største reine tavleprodusenten i Norge, og de leverer elektrotavler til hele landet. I tillegg til hovedkontoret i Brøstadbotn, har de fabrikk i Hønefoss.

– Vi selger til installatørbedrifter og elektrikerfirma – det er elektrikerne selv som er kundene våre. De kjøper våre produkter, og tar dem med seg videre til sine kunder, forteller Jensen.

foto
SPESIALKOMPETANSE: Christer Strømsør Storsletten (tavlemontør) og Sigve Forsberg (spesialarbeider).

Demas´elektriske tavler er å finne i alt fra private hjem, til sykehus, ulike typer industribygg og flere flyplasser. Til og med på Stortinget har de tavler i fra Demas. De har levert tilknytningsskap til store boligprosjekter, og de har levert 16 meter lange tavler som måtte sendes i deler, og monteres på stedet.

– Vi gjør veldig mye forskjellig! Elektro er i tiden, og etterspørselen blir ikke mindre. Det er hele tiden noe som bygges og som må skiftes ut, sier Jensen.

Søker flere ansatte

Nå ønsker Demas AS seg enda flere ansatte til Brøstadbotn-avdelingen.– Vi trenger folk med bakgrunn fra elektro og automasjon til produksjonen, og vi trenger ingeniører som kan ha kundekontakt, og tegne tavler etter bestilling fra installatørene, sier Jensen.– Vi ansetter også medarbeidere med annen type bakgrunn, så folk må ikke være redd for å søke jobb hos oss. Demas AS er også lærlingbedrift, og tar inn lærlinger hvert år.

Fordeler med jobb i Demas AS

Jensen håper at en spennende jobb i Demas AS kan lokke.– Det er mange fordeler med å jobbe hos oss! Vi har store og moderne lokaler, vi legger vekt på orden og ryddighet, og vi holder på med utvikling hele tiden.Ved å investere i ny teknologi, drive kontinuerlig med utvikling og tenke på nye og mer effektive måter å arbeide på, både tror og håper Demas AS at de vil være en interessant og sikker arbeidsplass i mange år framover.– Dessuten har vi har mange unge ansatte, og dette er en sosial arbeidsplass med et godt miljø, sier Jensen.

foto
GRÜNDER: Gründerne Per og Ann-Britt har ledet bedriften i over 30 år.

Mulig med videreutdanning

Det er også mulig å ta videreutdanning og fagbrev samtidig som man er ansatt i Demas AS.– I dag tar for eksempel to av våre tavlemontører tekniske fagskole, forteller Jensen.- I tillegg skjer det mye spennende i Dyrøy for tida, både når det gjelder nyetableringer og sentrumsutvikling. Det blir derfor spennende å følge med på kommunen framover.

foto