Har du lyst å være med å lage festival-TV?

Ønsker du å stå foran eller bak kamera og lage godt og fengende innhold? Folkebladet og Senja barnefestival søker unge personer i Senja mellom 13-17 år som vil lære å lage festival-TV!

foto
TV-reporterne Ida Larsen og Marte Markussen fra Folkebladet i studio. Foto: Folkebladet-TV
Annonsørinnhold produsert av iNord

Folkebladets journalistskole 4.-10. juli skal munne ut i en direktesending fra Senja barnefestival.

– Vi søker ungdommer som har lyst å være med å lage verdens beste festival-TV. Sendingen skal streames fra Senja barnefestival og ut på Folkebladet og andre nettaviser i Nord-Norge, sier sjefredaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet.

foto
Sjefredaktør Steinulf Henriksen (til høyre) og utviklingsredaktør Trond Sandnes håper at mange unge har lyst å være med på gratis journalistskole. Foto: Folkebladet-TV

Får opplæring fra a til å

Det er ikke nødvendig med forhåndskunnskaper for å være med. På Folkebladets journalistskole får du undervisning og veiledning rundt det å planlegge, utvikle og gjennomføre sending.

– Dersom du ønsker å skape innhold som er rettet mot barn og unge, er det nettopp deg vi ser etter, sier Henriksen.

Det er gratis å delta på journalistskolen, og du får til og med betalt for å være med. I tillegg til at det blir en betalt sommerjobb, får du en god erfaring å ta med deg videre.

Har du lyst å være med? Last opp en video i dette skjemaet og fortell hvorfor!

foto
POPULÆR: Senja barnefestival arrangeres på Lysnes på Nord-Senja. Det er en gratis festival som byr på natur- og kulturopplevelser. Bildet er fra en teaterforestilling. Foto: Camilla Solheim, Senja barnefestival

Gratis festival

Senja barnefestival er en gratis festival som arrangeres på Lysnes på Nord-Senja. I to dager får barn kultur- og naturopplevelser, noe som har vært svært populært.

– I 2019 hadde vi over 1 200 publikummere, store og små. Det er aktiviteter og opplevelser for alle aldersgrupper, som åpen gård, båtbygging, sitte på lasteplanet til en tohjulstraktor, se på teater, konserter og du kan sammen med en kunstner lage din egen kunst, eller klatre, lære deg å ro, sier en av festivalsjefene Rakel Solheim (15).

foto
Ungdommene Paula Ruiz de Morales og Tiril Eliseussen lager allerede i dag Folkepodden Ung. Nå vil Folkebladet gi ytterligere flere ungdommer sjansen til å produsere eget innhold. Foto: Folkebladet-TV

Send inn søknad

For å være med må du være mellom 13 og 17 år, og bo i/nær Senja. Opplæringen skjer i Folkebladets lokaler på Finnsnes og TV-sendingen skjer fra festivalområdet på Lysnes.

– Vi vil plukke ut 10 ungdommer som får være med, og alt du trenger å gjøre er å sende inn en liten video hvor du forteller kort om deg selv og hvorfor du ønsker å være med, sier utviklingsredaktør Trond Sandnes.

Søknadsfristen er fredag 10. juni, og du vil få svar kort tid etter om du får være med.

Her kan du sende inn søknaden!

Har du spørsmål eller ikke får til å sende inn søknaden - ta kontakt med Trond Sandnes i Folkebladet på e-post: trond@folkebladet.no

Folkebladets journalistskole arrangeres i tett samarbeid med Senja barnefestival. Skolen er støttet av Medietilsynet.

foto
Folkebladet har lang erfaring med å streame fra store begivenheter i Midt-Troms. Her er sportsleder Mathias Brobakk Nordgård fra Reistadløpet i vinter. Foto: Folkebladet-TV