100.000 elever foran et tøft høstsemester

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Noen av elevene som tirsdag får fortsette undervisningen, har gått glipp av tre uker med undervisning. Elevorganisasjonen krever ekstraundervisning for å ta igjen det tapte.

Leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied (t.v.) og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen under pressekonferansen i Kommunenes Hus mandag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

innenriks

– Mange elever i videregående skole har gått glipp av 60 undervisningstimer. Det er ikke timer man bare kan gå glipp av og regne med at det går greit, sier leder Benjamin Skiaker Myrstad i Elevorganisasjonen til NTB.

Ifølge KS' beregninger har kommunene spart 210 millioner kroner på lærerstreiken, skriver E24. Dette er penger elevenes tillitsvalgte vil ha tilbake i form av ekstraundervisning.

– Det er helt åpenbart at disse pengene ikke skal brukes på noe annet enn skole. Skolene bør betale lærerne overtid for ekstraundervisning. Det bør bestemmes lokalt om undervisningen skal spres over året eller tas som kutt i feriene, sier Myrstad.

Det er opp til hver enkelt kommune hva de gjør med pengene de har spart mens fagforeningenes streikekasser har betalt lærernes lønninger. KS vil ikke legge noen føringer for hva kommunene skal gjøre, opplyser organisasjonen til NTB.

I Bergen sier skolebyråd Harald Victor Hove at han vil bruke hele eller deler av det oppsparte beløpet på kompenserende tiltak, ifølge Bergens Tidende. (©NTB)