Facebook, Instagram og WhatsApp har trøbbel

Brukere i flere land har problemer med Facebook, Instagram og Whatsapp mandag kveld, skriver VG.
innenriks

Mandag kveld norsk tid har flere titusen brukere rapportert om problemer med plattformene på nettstedet Downdetector.com, som samler feilmeldinger fra brukere verden over. De første meldingene kom like før klokken 18. Ved 23-tiden får man fortsatt beskjed om at nettstedet ikke finnes.

Facebook, som eier Instagram og Whatsapp, har foreløpig ikke gått ut med noen offentlig informasjon om hva som er årsaken til problemene, men bekrefter i en Twitter-melding at de er kjent med dem.


Nedgang på Wall Street etter Facebook-problemer

Det gikk bratt nedover for teknologiselskapene på New York-børsene mandag. Facebook noterte en nedgang på 4,9 prosent etter store driftsproblemer.


De skriver videre at de jobber med å rette det så fort som mulig, og beklager ulempene det medfører.

– Vi er kjent med problemene og jobber på spreng for å få ting tilbake til normalen, sier Camilla Norsted, kommunikasjonsrådgiver for Facebook Nordics, til TV 2.

Norsted ønsker ikke å si noe om hva som er bakgrunnen for problemene.

– Det ser ut som at de har problemer med det som kalles DNS, altså domenesystemet, sier Torgeir Waterhouse, IT-ekspert og partner i rådgivningsselskapet Otte, til VG.


Telia-kunder flere steder har internett-problemer

Fastnettet til Telia er nede flere steder mandag kveld. De berørte kundene kommer dermed ikke inn på internett.


Det er dette systemet som oversetter domener vi kan forstå, for eksempel Facebook.com, til direktemaskinadressene som gjør at siden funker, forklarer han..