NHO om gjenåpningen: – Viktig milepæl for reiseliv og restauranter

NHO er glade for at regjeringen åpner for større arrangementer og mer innreise, men håper flere arbeidsreisende snart får komme til Norge.

NHOs Nina Melsom er fornøyd med at regjeringen iverksetter neste steg i gjenåpningsplanen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB 

innenriks

– For reiseliv, restauranter og overnatting er det en viktig milepæl at det åpnes for flere besøkende på arrangementer og at den nasjonale skjenkestoppen oppheves, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom.

Fredag meldte regjeringen at neste steg i gjenåpningsplanen blir iverksatt søndag 20. juni klokken 12. Blant annet blir det åpnet for større arrangementer både privat og offentlig, den nasjonale skjenkestoppen oppheves, og det globale reiserådet for EU/EØS, Schengen-området og Storbritannia blir avviklet fra 1. juli.

– Samtidig håper vi at regjeringen raskt og på en smittevernmessig forsvarlig måte, kan gå videre med å åpne for flere arbeidsreisende. Mangelen på kompetanse og arbeidskraft skaper fortsatt store utfordringer for norske bedrifter, sier Melsom.

(©NTB)