Frosta-ordfører sa nei til å til å støtte Moldes korona-utspill

Frosta-ordfører Frode Revhaug (H) sa nei da han ble kontaktet av statssekretær Peder W. Egseth for å høre om han ville støtte Molde-ordførerens kritikk av Oslo.
innenriks

– Det sa jeg umiddelbart nei til. Det er helt uaktuelt for meg å støtte et slikt utspill. Jeg vil ikke kritisere politikere eller andre som står midt i bekjempelsen av pandemien, sier Revhaug til VG.

Tirsdag kveld hasteinnkalte statsminister Erna Solberg (H) til pressekonferanse for å orientere om situasjonen etter at det mandag ble kjent at Solbergs egen statssekretær hjalp Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) i forbindelse med et VG-intervju. Der rettet Dahl krass kritikk mot byrådet i Oslo for håndteringen av koronapandemien.

Til Adresseavisen sier Revhaug at han selv har stått i en meget krevende situasjon.

– Frosta var en av de første som ble rammet tidlig og hardt. Jeg vet hvor viktig det er å ha all fokus og innsats på situasjonen. Dette er krevende, sier Revhaug.

– Jeg syns det var et helt unødvendig utspill, sier Revhaug til NRK.

I tillegg til Dahl og Revhaug ble også førstekandidat Bård Ludvig Thorheim i Nordland Høyre kontaktet. Thorheim gikk til angrep på Oslo-byrådets koronahåndtering i en sak hos NRK søndag.

Nå ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere og viser til Solbergs pressekonferanse tirsdag kveld, skriver kanalen.

(©NTB)