Finnmarkinger isolert fra resten av landet etter kraftig uvær – får kjøre via Finland

Svært kraftige vindkast har stengt av store deler av veinettet i Nord-Norge. Finnmarkinger må kjøre via Finland, og flere fly ble meldt forsinket.

16 flyginger har forsinket ankomst til Tromsø lufthavn mandag morgen, ti av dem betjenes av Widerøe. Selskapet håper å være tilbake i normal trafikk i løpet av dagen, men sier at folk må være forberedt på en del forsinkelse. Arkivfoto fra Hammerfest flyplass. Foto: Gorm Kallestad / NTB 

innenriks

Fra natt til søndag til natt til tirsdag er det ventet sørøstlig full storm, med lokalt svært kraftige vindkast på 35–40 meter per sekund, varsler Meteorologisk institutt. Varselet gjelder for Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark.

Der er det også betydelig snøskredfare, oransje farevarsel for sterk ising på skip, og i landsdelen for øvrig er det flere gule farevarsler.