Folkehelseinstituttet: Snart tomt for influensavaksine

Folkehelseinstituttet har rundt 60.000 doser vanlig influensavaksine igjen til risikogrupper og helsepersonell. De skal rasjoneres slik at flest mulig skal få.

Folkehelseinstituttet opplyser at det snart er tomt for influensavaksine. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB 

innenriks

Folkehelseinstituttet (FHI) klarte å få tak i 1,2 millioner doser influensavaksine, men dette dekker bare to tredeler av behovet.

På grunn av koronapandemien har det vært rekordhøy etterspørsel etter influensavaksine i målgruppene for vaksinasjon, skriver FHI i en pressemelding mandag.

– Vi får nå en del henvendelser fra både helsepersonell og kommuner om at det begynner å gå tomt for vaksine og at det er vanskelig å prioritere hvem som bør få og ikke, sier seniorrådgiver i FHI, Kjersti Rydland.

Hun presiserer at personer i risikogruppene må sjekke kommunens nettsider for å finne ut hvordan de kan bli vaksinert mot influensa og ta kontakt.

Mangelen på influensavaksine skyldes blant annet den økte globale etterspørselen, sammenfallende epidemitopper og påfølgende kapasitetsproblemer i helsetjenesten.

– Vi har forsøkt å få tak i flere doser i lang tid, men har foreløpig ikke lyktes. Vi arbeider selvfølgelig fortsatt for å skaffe flere doser til Norge, sier Rydland.


(©NTB)