Tromsø-kvinne isolert hjemme med bekreftet korona-smitte

Kvinnen i Tromsø som har fått påvist smitt av det nye koronaviruset, hadde vært i Kina. Kommuneoverlegen regner smittefaren som lav.
innenriks

Onsdag kveld holdt Folkehelseinstituttet en hasteinnkalt pressekonferanse der det ble kjent at covid-19-viruset for første gang er påvist i Norge. Litt senere holdt Tromsø kommune en egen pressekonferanse.

– En person har i dag fått bekreftet et svakt positivt prøveresultat på koronaviruset, fortalte kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen på pressekonferansen

Personen befinner seg nå i Tromsø. Hun kom fra Kina til Tromsø i løpet av forrige helg, og hadde da vært i området der viruset først spredde seg. Vedkommende har vært i hjemmekarantene siden hun kom til Tromsø, men er nå frisk.

– En svak positiv prøve kombinert med en person som er nå er frisk, gjør det svært lite sannsynlig at personen er smitteførende, sa kommuneoverlegen.

Ifølge Tromsø kommune har de forberedt seg godt på et mulig smitteutbrudd de siste ukene, ved å ha en pandemiplan, klare rutiner og opplæring til de ansatte. De har også sikret seg utstyret de måtte trenge.

Smittevernoverlege Trond Brattland fortalte avisen Nordlys onsdag at legevakta i Tromsø har utført mellom 10 og 15 koronavirus-tester de siste ukene.

To grupper italienske turister ble sist helg kjørt til legevakta i Tromsø etter mistanke om koronavirus. Det ble raskt konstatert at det ikke dreide seg om covid-19.

Fram til tirsdag var det tatt 100 prøver av nordmenn for covid-19 uten at viruset var påvist.
EMBED END Custom

(©NTB)