Grønt lys for utbygging av Tromsø lufthavn

Avinor har gitt det endelige klarsignalet for å starte utbyggingen av Tromsø lufthavn, som skal ferdigstilles i 2023.

Tromsø Lufthavn skal bygges ut. 10 000 nye kvadratmeter, samt nye flyoppstillingsplasser skal stå klare i 2023. Foto: Avinor / NTB scanpix 

innenriks

Utbyggingen har en prislapp på 1,1 milliarder kroner.

– Tromsø lufthavn får et betydelig løft som vil bedre passasjeropplevelsen, ivareta den stadig økende etterspørselen, og befeste Tromsøs posisjon som arktisk hub, sier divisjonsdirektør Thorgeir Landevaag i Avinor i en pressemelding.

Det skal bygges en ny terminal på 10.000 kvadratmeter, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. Samt nye flyoppstillingsplasser og ny utenlandsterminal. Byggearbeidet starter i år og skal etter planen være ferdig i 2023.

– Det er svært viktig for oss å kunne tilby Tromsø en moderne lufthavn, som vil fremstå som både effektiv og moderne, og støtte opp om trafikkøkningen vi har hatt de siste årene, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

(©NTB)