Trond Giske taus om gjenvalg

Trond Giske sier det er for tidlig å svare på om han vil søke gjenvalg til Stortinget i 2021. Men valgkampmodus har han vært i lenge.

Trond Giske møtte pressen etter en paneldebatt om metoo på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

innenriks

– Det er et år til jeg må ta stilling til det, sier Giske til NTB.

Ap-politikeren påpeker at det fortsatt er lenge til nominasjonskomiteene skal bestemme hvem som skal stå på listene til stortingsvalget i 2021.

Men at Giske er tilbake i politikken, det er det ingen tvil om. Giske viser til at han deltok aktivt i valgkampen foran lokalvalget tidligere i år.

– Jeg tror jeg var i 60 kommuner og drev valgkamp rundt omkring i hele landet. Jeg har vært i aktivt politisk arbeid så å si hele tida etter at jeg kom tilbake fra sykmelding, sier han.

I det politiske Norge er det nå knyttet stor spenning til Giskes videre karriere.

I januar 2018 gikk han av som nestleder i Arbeiderpartiet i kjølvannet av varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Arbeiderpartiet konkluderte i etterkant med at Giske i flere av sakene hadde brutt partiets interne retningslinjer mot seksuell trakassering.

Giske har beklaget flere av sakene, men også bestridt innholdet i enkelte av varslene.

Fredag var han på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø for å delta i en paneldebatt om metoo.

(©NTB)