Valgdagen er i gang

Stemmelokalene er åpnet, og valgdagen er i gang. En rekke partiledere går til valgurnene i dag.

STEMMELOKALE: Det var et jevnt tilsig av folk som skulle stemme på Lenvik rådhus, da stemmelokalet åpnet mandag formiddag. 

FØRSTE GANG: Det første valget til nye Senja kommunestyre er igang.  Foto: Carina Hansen

innenriks

I valglokalet på Lenvik rådhus var det et jevnt tilsig av folk som skulle avgi sin stemme ved lunsjtider mandag. Det er første gang det skal stemmes på det som skal bli kommunestyre i Senja kommune.

Statsminister Erna Solberg (H) skal stemme i Bergen klokken 11, mens Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum stemmer på Ilseng samfunnshus i Stange i Hedmark klokken 10.

SV-leder Audun Lysbakken skal avgi sin stemme på Hallagerbakken skole i Oslo klokken 11. Venstre-leder Trine Skei Grande skal stemme ved Gamlebyen skole i Oslo klokken 15.

Se Folkebladet-TVs valgsending direkte fra kl. 21

Både Jonas Gahr Støre (Ap), Siv Jensen (Frp) og Rødt-leder Bjørnar Moxnes stemte søndag. Også KrFs Kjell Ingolf Ropstad og MDGs Une Bastholm, Lan Marie Berg og Arild Hermstad har avgitt sine stemmer.

Har du ikke bestemt deg? Prøv valgomaten vår

Mandag er siste sjanse for å få stemt, men fra 12. august til 6. september har det vært mulig å forhåndsstemme. 875.584 personer har forhåndsstemt i årets kommunevalg, viser tall fra Valgdirektoratet. Det tilsvarer en av fem velgere og er ny rekord i et kommunevalg.

Stemmelokalene holder åpent fram til klokken 21 mandag. Ved forrige kommunestyre- og fylkestingsvalg var valgdeltakelsen 60,2 prosent.

(©NTB)