Fagbevegelsen raus med pengegaver til partiene

De politiske partiene har fått til sammen nesten 25 millioner i pengegaver fra private aktører i år. LOs største forbund Fagforbundet, har gitt mest.

LOs største forbund, Fagforbundet, har gitt 5 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 2 millioner til SV og 1,2 millioner til Senterpartiet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

innenriks

Fagforbundet har gitt 5 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 2 millioner til SV og 1,2 millioner til Senterpartiet. De har også gitt litt over 200.000 kroner til Oslo Arbeiderparti, og litt under 100.000 kroner til Sosialistisk Ungdom, melder FriFagbevegelse.

Men det er Høyre som har fått mest, med 8,5 millioner kroner, Arbeiderpartiet har fått 7,4 millioner kroner, SV har fått 2,8 millioner, Venstre har mottatt 1,5 millioner og Senterpartiet har fått 1,3 millioner kroner.

Stein Erik Hagens selskap, Canica AS, har gitt én million kroner til Viken Venstre, og Christen Sveaas’ selskap Kistefos AS har gitt én million kroner til Høyre. Christian Ringnes har gitt nesten en million kroner til Oslo Høyre via sitt selskap Eiendomsspar AS, og 200.000 kroner til Oslo Venstre.

Bergens rikeste mann, Trond Mohn, har gitt 600.000 kroner til Arbeiderpartiet i Bergen.

(©NTB)