Striden om Nordkapp-platået fortsetter

Sju kommunestyrerepresentanter har sendt lovlighetsklage på vedtaket om å forlenge Scandic og Ricas omstridte monopol på å drifte anlegget på Nordkapp-platået.

Nordkapp-platået er Norges tredje mest populære turistattraksjon med 300.000 besøkende årlig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

innenriks

I juni fattet Nordkapp kommune vedtaket med ti mot ni stemmer. Fredag for en uke siden sendte Hurtigruten inn en lovlighetsklage på vedtaket.

Nå har også sju kommunestyrerepresentanter fra Senterpartiet, Sosialistisk venstreparti og en uavhengig gått sammen om å sende inn en lovlighetsklage som peker på flere brudd.

– De konkrete klagepunktene omhandler saksbehandlingsfeil på grunn av brudd på forvaltningslovens habilitetsregler for rådmann Raymond Robertsen og ordfører Kristina Hansen på grunn av deres roller i Finnmarkseiendommen. Fefo er grunneier og vil ha økonomisk gevinst av regulering til privat formål, sier Jan Olsen (SV), én av de sju kommunestyrerepresentantene, i en pressemelding.

De mener saksbehandlingen generelt har vært lite tillitvekkende. Og at den i vesentlig grad har skjedd utenfor kommunen og på et advokatkontor.

Også Hurtigruten mener det er begått flere saksbehandlingsfeil.

Ordfører Kristina Hansen har tidligere uttalt at hun har regnet med at vedtaket ville bli klaget inn.

Nordkapp-platået er Norges tredje mest populære turistattraksjon med 300.000 besøkende årlig. Rica Eiendom betaler 79.000 kroner i året i festeavgift for å leie området fra Fefo. Rica leier så området videre til Scandic, som hvert år krever inn 50 millioner kroner i besøksavgift.

(©NTB)