Solberg om sjamanen: Prinsessen må få leve det livet hun ønsker

Folk må få leve ut tendenser til religiøsitet på ulike måter uten at det er en politisk sak, sier Erna Solberg om prinsesse Märtha Louises sjaman-kjæreste.

Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett har bekreftet at de er et par. Nå skal de ut på en foredragsturné i Norge. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix 

innenriks

– Jeg tenker at prinsessens kjærlighetsliv ikke er et politisk spørsmål. Hun må ha et godt liv, sier statsminister Erna Solberg om prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, sjamanen Durek Verrett.

Medieoppslagene om Verrett har vært svært mange de siste dagene, men Solberg sier hun ikke finner det nødvendig å refse norske medier for dekningen.

– Jeg skjønner at folk har lyst til å lese saker om prinsessens kjæreste. Men det er mennesker det dreier seg om, det må vi huske på. Kjærligheten må få lov å vokse uansett hvor den er, sier statsministeren til NTB.

Ifølge henne må prinsessen få lov til å leve det livet hun ønsker.

– Vi lever heldigvis i et samfunn hvor folk får lov til å leve ut sine ulike tendenser til religiøsitet på ulike måter uten at det blir en politisk sak, sier Solberg.

(©NTB)