Uværet skaper trøbbel for trafikken i nord

Stormen i nord skaper store utfordringer i trafikken. Mange fly og ferger er innstilt, og det er svært utfordrende kjøreforhold. Fredag varsles det mer vind.

Vind målt til 20 m/s ved Saltstraumen i Bodø torsdag ettermiddag. Politiet og meteorologer ber folk være ekstra varsomme når stormen i kveld treffer kysten av Nord-Norge med full styrke. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix 

innenriks

I Valnesfjorden i Nordland blåste en buss med flere skoleelever av veien. Ingen ble skadd i hendelsen, ifølge NRK.

Ved 17-tiden meldte politiet i Nordland at et vogntog hadde kjørt av veien på E6 på Saltfjellet. Det var svært sterk vind på stedet.

Stormen påvirker også flytrafikken, og Widerøe har kansellert flere avganger. Også større fly har fått problemer i den sterke vinden. Thomas Cooks fly fra Gran Canaria til Evenes måtte snu i lufta, ifølge Harstad Tidende. Det skal være målt 54 m/s ved den ene enden av rullebanen. Flyet gikk til Trondheim i stedet.

Foreløpig er ingen flyplasser stengt som følge av uværet, men det kan fort endre seg, sier pressetalsmann i Avinor, Lasse Vangstein ifølge NRK. Han understreker at alle passasjerer må følge beskjeder de får fra sitt flyselskap.

I Tromsø havn lå rundt 150 båter ved kai, mange av dem hadde søkt nødhavn på grunn av uværet til havs.

Og stormen er fortsatt ikke over: Fra fredag ettermiddag ventes det liten storm utsatte steder med kraftige vindkast, lokalt 30–35 meter per sekund.


(©NTB)