Avis: Politiet fløy viktig spor fra Brumunddal til Oslo

Politiet valgte å sende et viktig spor i helikopter til Oslo da de ransaket huset til savnede Janne Jemtland og hennes drapssiktede ektemann i Brumunddal.
innenriks

Ifølge Hamar Arbeiderblad ble funnet gjort noen timer ut i ransakingen av boligen i Ellevsætervegen 641 fredag. Det ble satt store ressurser inn på å få analysert sporet raskt, skriver avisen.

Etterforskere fra både Kripos og Innlandet politidistrikt satte i gang undersøkelsene inne i boligen i 11-tiden fredag formiddag. Få timer etter at sporet ble fløyet med helikopter til Oslo, ble Janne Jemtlands ektemann pågrepet og siktet for drap.

Politiet ønsket på pressekonferansen sent fredag kveld ikke å si noe om hva slags funn de har gjort i boligen, annet enn at funnene førte til at ektemannen nå er siktet for drap, til tross for at Janne Jemtland ennå ikke er funnet.

– Bakgrunnen for pågripelsen er tekniske funn som er gjort på eiendommen til Jemtland og ektemannen fredag, opplyste påtaleansvarlig Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt.

Blodsporene som torsdag og lørdag forrige uke ble funnet på to forskjellige steder om lag en mil fra eiendommen i Brennliroa på Veldre, ble også fraktet til Oslo for DNA-analyse. De bekreftet at blodet stammet fra den savnede tobarnsmoren.

Ektemannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli fremstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

«Han har hatt mange lange samtaler med min kollega Ida Andenæs, og samarbeider med politiet og vil avhøres gjennom helgen. Han erkjenner ikke skyld for forsettlig drap», skriver advokat John Christian Elden i en tekstmelding til Nettavisen.

(©NTB)